Δύο γυναίκες εξελέγησαν στις θέσεις των προέδρων του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων, που συνεδρίασαν στην Πάτρα, για να εκλέξουν τα νέα προεδρεία.

Ειδικότερα, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου εξελέγη η Αναστασία Τογιοπουλου, έπειτα από την πρόταση που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας. Επίσης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη -Θεοδωρακοπούλου, την οποία είχε προτείνει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Όσον αφορά στις άλλες δύο θέσεις του προεδρείου περιφερειακού συμβουλίου, αντιπρόεδρος εξελέγη, έπειτα από την πρόταση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα».

Ακόμη, γραμματέας του σώματος εξελέγη, έπειτα από την πρόταση της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», ο Κωνσταντίνος Κούστας,

Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων εξελέγη ο Χρήστος Μπακαλάρος, ο οποίος προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και γραμματέας ο Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος προτάθηκε από τις οκτώ παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.