Όταν ακούς το όνομα του Bruce Lee αυτό που πιθανά σου έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι κάποια κίνηση καράτε και οι πολεμικές τέχνες στις οποίες διακρινόταν.

Ο διάσημος ηθοποιός, όμως, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Λιου Γιουέν και πέθανε σαν σήμερα το 1973, ήταν παράλληλα και ένας αληθινός φιλόσοφος που ενδιαφερόταν πολύ για το πνεύμα του. Διάβαζε πολλά βιβλία και εξέφραζε πεποιθήσεις και αντιλήψεις του που αποτελούν τροφή για σκέψη.

Δείτε τέσσερις από αυτές:

Μην σταματάς να εξελίσσεσαι

Για τον Bruce Lee η εξέλιξη ενός ανθρώπου δεν ήταν μόνο απαραίτητη αλλά μονόδρομος. Θεωρούσε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι προς τη σοφία και με τέτοιο τρόπο πρέπει να πορευόμαστε όλοι. Να εξελισσόμαστε καθημερινά.

Ζήσε απλά

Η απλότητα ήταν επίσης ένα στοιχείο του χαρακτήρα και του τρόπου σκέψης του. Προέτρεπε να ζει κάποιος απλά και να πετάει όσα είναι περιττά για το πνεύμα και την ψυχή του. Οι περιττές αγορές, φυσικά, ήταν κάτι που δεν πρέσβευε.

Γίνε ρευστός σαν το νερό

Αυτό μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με την εξέλιξη. Σύμφωνα με τον Bruce Lee η ζωή αλλάζει συνεχώς και εμείς δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι. Ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταβαλλόμαστε και να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες. «Γίνε σαν το νερό επειδή είναι ρευστό, ανθεκτικό και άμορφο. Δεν μπορεί ποτέ να παγιδευτεί» έλεγε.

Όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις

Πρόκειται για μια απλή αλλά σημαντική συμβουλή του Bruce Lee: Πέρνα στη δράση. Μπορεί με τα λόγια να μην αποτυγχάνεις και οι πράξεις να είναι δύσκολες αλλά δεν πειράζει. Όπως έλεγε, φυσικά και θα αποτύχουμε, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο: να μάθουμε από τις αποτυχίες μας.