Το βράδυ της Κυριακής (21 Ιουλίου) η πανσέληνος του Ιουλίου θα φωτίσει τον καλοκαιρινό ουρανό. Μάλιστα, είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι του ελαφιού», καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Έχει, όμως, και άλλες ονομασίες, όπως «Πανσέληνος του κεραυνού», «Πανσέληνος του σανού», «Πανσέληνος του υδρόμελου».

Όπως και αν την πεις, ένα είναι σίγουρο: το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου θα έρθει να «λούσει» με το φως του τον έναστρο ουρανό, δημιουργώντας το τέλειο ρομαντικό σκηνικό για βόλτες. Ειδικά, τώρα με τον καύσωνα, μια βραδινή έξοδος για να απολαύσετε την πανσέληνο, επιβάλλεται.

Μάλιστα, στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής έχει δωρεάν εκδηλώσεις, ακόμα και sleepover με non stor προβολές ταινιών μέχρι το ξημέρωμα.

Πανσέληνος Ιουλίου – Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο.

Το βράδυ της Κυριακής από τις 20:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το café του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών. Την ευθύνη του προγράμματος έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Κυριακή 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00
Πληροφορίες τηλεφωνικά: 210 44 04 204

Full Moon Sleepover – 4ο Athens Open Air Film Festival

Το 14ο Athens Open Air Film Festival διανυκτερεύει στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με σινεμά από το σούρουπο ως την αυγή! Απαραίτητη προϋπόθεση, η διάθεση για ξενύχτι. Είσοδος ελεύθερη. Την Κυριακή, λοιπόν, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, υποδεχόμαστε την «πανσέληνο του ελαφιού» με έναν αξέχαστο κινηματογραφικό μαραθώνιο!

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

Αλαντίν

Σκηνοθεσία: Τζον Μάσκερ, Ρον Κλέμεντς
Με τις φωνές των: Χρήστος Στασινόπουλος, Κατερίνα Γιαμαλή, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Πόγκας, Σπύρος Μπιμπίλας
Διάρκεια: 90’
Έτος Παραγωγής: 1992
Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στα βάθη της μαγευτικής πόλης της Βαγδάτης, ένας αλητάκος με το όνομα Αλαντίν και η πονηρή μαϊμού του, ο Αμπού, παλεύουν να σώσουν την πριγκίπισσα Γιασμίν. Η ζωή του Αλαντίν αλλάζει όταν εντελώς τυχαία τρίβει ένα παλιό λυχνάρι απ’ όπου ελευθερώνεται ένα γλυκύτατο Τζίνι, το οποίο υπακούοντας τις εντολές του νέου αφεντικού, τον μετατρέπει σε πρίγκιπα. Αλλά ο μέγας βεζίρης Τζαφάρ και ο δολοπλόκος παπαγάλος του, ο Ιάγος, θέλουν να κλέψουν το λυχνάρι και τις δυνάμεις που αυτό κρύβει. Ο Αλαντίν τώρα για να μπορέσει να τους νικήσει και να κερδίσει την καρδιά της Γιασμίν, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο… στην καρδιά.

Πότε: Κυριακή 21 Ιουλίου | 21.00
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Είσοδος ελεύθερη

Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού

Σκηνοθεσία: Νόρμαν Τζούισον
Πρωταγωνιστούν: Σερ, Ολυμπία Ντουκάκις, Νίκολας Κέιτζ, Βίνσεντ Γκαρντένια, Ντάνι Αϊέλο, Τζον Μαχόνεϊ, Φιόντορ Τσαλιάπιν
Διάρκεια: 102’
Έτος Παραγωγής: 1987

Η Λορέτα Καστορίνι πλησιάζει τα 40, κι αποφασίζει πως είναι καιρός να παντρευτεί ξανά, εφόσον έχει μείνει καιρό χήρα. Θα δεχτεί τη σοβαρή πρόταση του μεσόκοπου Τζόνι Καμαρέρι, αλλά πρώτα πρέπει να περάσει από τον νεότερο αδελφό του, Ρόνι, για να τους συμβιβάσει. Η συνάντηση θα γίνει ραντεβού και το ραντεβού έρωτας, περιπλέκοντας τα πράγματα.

Πότε: Κυριακή 21 Ιουλίου | 22.40
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Είσοδος ελεύθερη

Το Πνεύμα του Κακού

Σκηνοθεσία: Τόμπι Χούπερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χέδερ Ο’ Ρουρκ, Ζέλντα Ρούμπινσταϊν, Ντομινίκ Νταν
Διάρκεια: 114’
Έτος Παραγωγής: 1982

Στη νεοσύστατη προαστιακή κοινότητα του Κουέστα Βέρντε εγκαθίσταται η οικογένεια των Φρίλινγκ με τα τρία παιδιά τους. Όλα είναι ήσυχα κι ευτυχισμένα, μέχρι που η μικρή Κάρολ Αν λαμβάνει επαφή με το μεταφυσικό. Το σπίτι γρήγορα γίνεται στόχος φαντασμάτων, που δεν αργούν να γίνουν βίαια. Ακόμα χειρότερα, η μικρή Σου Αν απάγεται από αυτά.

Πότε: Κυριακή 21 Ιουλίου | 00.20
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Είσοδος ελεύθερη

Απόδραση από τη Νέα Υόρκη

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ
Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Λι Βαν Κλιφ, Έρνεστ Μπόργκναϊν, Άντριεν Μπάρμπο
Διάρκεια: 99’
Έτος Παραγωγής: 1981

Η Νέα Υόρκη είναι μια φυλακή υψίστης ασφαλείας που διευθύνεται από την καινούργια αστυνομική δύναμη των ΗΠΑ. Σ’ αυτήν δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής. Η πόλη, εγκαταλελειμμένη από τους κατοίκους της, κατοικείται από τρία εκατομμύρια διεφθαρμένους εγκληματίες. Το αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ πέφτει μέσα στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος αιχμαλωτίζεται. Στον Σνέικ, έναν σκληρό κατάδικο και πρώην καταδρομέα, προσφέρεται αμνηστία με την προϋπόθεση να τον σώσει εντός 24ώρου.

Πότε: Κυριακή 21 Ιουλίου | 02.20
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Είσοδος ελεύθερη

Οι Μαχητές

Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Χιλ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπεκ, Ντέμπορα Βαν Βάλκενμπεργκ, Τζέιμς Ρέμαρ
Διάρκεια: 92’
Έτος Παραγωγής: 1979

Πότε: Κυριακή 21 Ιουλίου | 04.10
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος | Είσοδος ελεύθερη