Λίγος χρόνος απομένει ακόμη για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και οι διοργανωτές εμμένουν στην πρόθεση να διεξαχθούν τα αθλήματα κολύμβησης στον Σηκουάνα. Εντούτοις, επειδή ο ποταμός παραμένει ακατάλληλος στις σχετικές δοκιμές, εξετάζουν εναλλακτικό σχέδιο.

Το Global News έγραψε ότι σε πρώτη φάση αν βρεθούν ακατάλληλα τα νερά, οι Γάλλοι διοργανωτές θα περιμένουν λίγες μέρες μέχρι να καθαρίσουν. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, τότε οι αγώνες μπορεί να διεξαχθούν στο στάδιο Vaires-sur-Marne.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση να γίνουν οι αγώνες κολύμβησης στον Σηκουάνα ήταν του Μακρόν, επειδή ήθελε να δείξει στον κόσμο την ομορφιά του Παρισιού. Έκτοτε, αυτή η πρόταση υιοθετήθηκε από τους διοργανωτές και δεν αμφισβητήθηκε, παρότι η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Πρόσφατες μελέτες έως και τις 2 Ιουλίου, έδειξαν το λιγότερο τέσσερις φορές πάνω από το όριο τα επίπεδα του βακτηρίου E.Coli, όπως και του εντερόκοκκου, ενώ μπορεί τα νερά να γεμίσουν περιττώματα από τα λύματα που καταλήγουν στον ποταμό.

«Η ανησυχία για τους κολυμβητές είναι ότι καθώς αναπνέουν, μπορεί να πάρουν λίγο νερό στο στόμα τους και να καταπιούν αρκετό ενδεχομένως για να πάρουν μια αρκετά μεγάλη δόση ώστε να αρρωστήσουν», είπε ο Ted Steiner, γιατρός λοιμωδών νοσημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ.