Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι, τελικά, η αντίπαλος της Κρίσταλ Πάλας στον τελικό του FA Cup, καθώς με γκολ των Ρίκο Λιούις και Γκβάρντιολ νίκησε με 2-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον ημιτελικό του Γουέμπλεϊ.

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει εξελιχθεί καλά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, παρ’ όλα αυτά θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο του κυπέλλου καθώς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας.

Στον ημιτελικό με τη Φόρεστ η Σίτι άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το συρτό σουτ του Ρίκο Λιούις εκτός περιοχής και από εκεί και πέρα ήλεγξε τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε από την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, η οποία ήταν ακίνδυνη.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς στο 47′ ο Ελάνγκα βγήκε τετ α τετ αλλά δεν σκόραρε και η… τιμωρία ήρθε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 51′, όταν ο Γκβάρντιολ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς από εκεί και πέρα η Φόρεστ… έσπασε τα δοκάρια: Δοκάρι στο 65′ σε βολέ του Γκιμπς Γουάιτ, δοκάρι στο 70′ από τον Ορτέγκα σε άδειο τέρμα, δοκάρι και στο 80′ σε προβολή του Αβονίγι!