Αρκετοί είναι εκείνοι που σιγά-σιγά βγαίνουν σε καλοκαιρινή άδεια, όμως, είναι και πάρα πολλοί εκείνοι που παραμένουν στο κλεινόν άστυ, περιμένοντας να έρθει και η δική τους σειράς για τη… μεγάλη έξοδο.

Μέχρι τότε, όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία καλή ευκαιρία για μια έξοδο στην πόλη, αφού είναι γεμάτο δωρεάν εκδηλώσεις. Εμείς ξεχωρίσαμε τις δωρεάν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε από κοντά.

«Τα ρεμπέτικα της Φωτεινής» – Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γαλατσίου 2024 «Όμορφες νύχτες στην πόλη», η αγαπημένη ερμηνεύτρια, Φωτεινή Βελεσιώτου θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με διαχρονικά ρεμπέτικα, παρέα με τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου, τον Ορέστη Κολέτσο, τον Στέλιο Κατσατσίδη και τον Νίκο Ζορνή.

Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου
Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» – Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας», μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, με την Χριστίνα Μαξούρη έρχονται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024. Η μουσική παράσταση είναι αφιερωμένη στην «αρχόντισσα του ρεμπέτικου», με την Μαξούρη να δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου στο σήμερα. Μαζί με τα τραγούδια, αφηγείται μικρές ιστορίες και σύντομα περιστατικά από τη ζωή της αξεπέραστης ερμηνεύτριας, μέσα από λόγια της ίδιας της Μπέλλου, αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν. Η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Μπέλλου.

Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

Παιδικές Θεατρικές παραστάσεις – Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2024

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας, απόψε το βράδυ θα παρουσιαστεί η παιδική θεατρική παράσταση, «Μια θεατρική περιπέτεια με τη Ζουζουπαρέα». Η σκηνοθεσία και τα κείμενα είναι του Γιώργου Φρατζεσκάκη, ενώ ηθοποιοί και χορευτές χορεύουν στα βήματα της Άννας Μάγκου. H μουσική είναι του Πάνου Κουτσελίνη και οι εντυπωσιακές κατασκευές του Βαλεντίνο Βαλάση.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 στις 20:00
Παιδική χαρά Πλατεία Καραϊσκάκη

Ελένη Βιτάλη και Φωτεινή Βελεσιώτου – Θέατρο Δεξαμενής

Αυτή και αν είναι μία δωρεάν συναυλία που δεν χάνεται. Η Ελένη Βιτάλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σφήττεια! Στην όμορφη παρέα τους θα βρίσκονται οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ.

Κυριακή 21 Ιουλίου στις 21:30
Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής Κορωπί

Silent Disco Party – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ, στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική, καθόλου ηχεία, fluo make-up και πολλά ασύρματα ακουστικά! Djs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival και από κει και πέρα τα κινητά «βουβά» πάρτι άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

DJ sets:
Panos Dimitropoulos (The Steams)
SoulSeduction
Face Painting: Moutzoures

Τοποθεσία: Μεσογειακός Κήπος
Κυριακή 21 Ιουλίου στις 22:00
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού