Η δουλειά από το σπίτι είναι πλέον μια καθημερινή πραγματικότητα για τους περισσότερους από εμάς. Κάποτε θα έμοιαζε αποκύημα της φαντασίας, όμως η πανδημία ήταν μάλλον η αφορμή για να αλλάξουν κάποια πράγματα ριζικά. Σαφώς η εργασία από το γραφείο είναι το δεδομένο, όμως το να μπορείς να τακτοποιείς όσα πρέπει remote και να μην χρειάζεται κάθε φορά να τρέχεις στα γραφεία είναι πολύ σημαντικό. 

Βέβαια η τηλεργασία στο σπίτι χρειάζεται και τον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, τη σωστή γραφική ύλη. Προφανώς γνωρίζεις πως δεν μιλάμε για κάτι υπερβολικό, αλλά η οργάνωση είναι το παν σε τέτοιες περιπτώσεις και το ξέρεις καλά. Είναι τρομερά σημαντικό να διαμορφώσεις ένα home office εναρμονισμένο στις ανάγκες σου για να εξασφαλίζεις καθημερινά τη μέγιστη απόδοση, ώστε να ολοκληρώνεις το κάθε task ήρεμα και χωρίς κόπο! Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εμείς μαζέψαμε για σένα το υλικό και μερικές προτάσεις, οπότε τώρα εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Χρωματιστά τετράδια για τάξη και αρμονία

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το κεφάλαιο… τετράδια. Λογικά θα το παραδεχτείς ότι μετά τα μαθητικά χρόνια, σταμάτησες να τα χρησιμοποιείς πολύ. Κατανοητό, όμως δεν φαντάζεσαι πόσο σωτήρια είναι η συνδρομή τους όταν στο μυαλό σου επικρατεί το απόλυτο χάος και θες να βάλεις σε μια τάξη τις εκατοντάδες σκέψεις σου. Γιατί καλός και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα αρχεία, αλλά σαν το παραδοσιακό χαρτί δεν έχει. Άσε που όσοι ακόμα και σήμερα προτιμούν το χαρτί, δεν χάνουν ευκαιρία να μιλήσουν και για τη γοητεία του. Πώς να το κάνουμε, δεν είναι το ίδιο να πληκτρολογείς σε μια οθόνη και να γράφεις τις σκέψεις σου με το στυλό ή το μολύβι… Με ένα σπιράλ τετράδιο με όμορφα σχεδιασμένο και ανθεκτικό εξώφυλλο και εξαιρετικής ποιότητας σελίδες, μπορείς να εκμεταλλευτείς τις τρύπες στην αριστερή πλευρά για αρχειοθέτηση σε κλασέρ ή ντοσιέ. Τα περισσότερα μάλιστα διαθέτουν μικροπερφορέ κοπή για ασφαλή και ακέραια αφαίρεση των φύλλων, ώστε να μην καταστρέψεις τίποτα από τη βιασύνη σου!

Αποθήκευσε τα κεφάλαια της εργασίας σου

Επιμένουμε, η οργάνωση είναι το ήμισυ του παντός. Οφείλεις να εξοπλιστείς με το κατάλληλο χαρτοπωλείο που θα κάνει τον χώρο σου όχι απλά να μοιάζει με κανονικό γραφείο, αλλά να είναι και καλύτερος. Όταν δουλεύεις από το σπίτι, μπορεί να σημειώνεις πράγματα παντού, ό,τι σου έρθει σε κάθε μεριά. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να πάρεις φακέλους στους οποίους θα αποθηκεύεις ανά θεματικές τα χαρτιά που κατακλύζουν το γραφείο γύρω σου. Και να είσαι σίγουρος πως έτσι δεν θα χάσεις ούτε… σελίδα. Αρχειοθέτησε εύκολα και οικονομικά τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα στο γραφείο σου. Μπορείς να εξοπλιστείς με τους πιο απλούς φακέλους της αγοράς, από ανθεκτικό χαρτόνι σε επτά χρώματα, για εύκολη χρωματική αρχειοθέτηση, για να βρίσκεις τα έγγραφά σου με μια ματιά. 

Πήγαινε τον επαγγελματισμό σου ένα βήμα παρακάτω

Για τους πιο απαιτητικούς και για όλους εκείνους που δεν θέλουν να αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, έχουμε και πιο εξειδικευμένες προτάσεις. Για εσένα που θες να προστατέψεις τα έγγραφα σου και να τα διατηρήσεις σαν καινούργια, η λύση έρχεται με την εξελιγμένη μηχανή πλαστικοποίησης Α3 OL350 της Monolith. O νέος πλαστικοποιητής, κατάλληλος για έγγραφα έως Α3, με λειτουργία απεμπλοκής και λυχνία ένδειξης για τον χρόνο προθέρμανσης (1,5 έως 2 λεπτά), είναι ένα μηχάνημα που δεν μπορεί να λείπει από το γραφείο σου, αν είσαι άνθρωπος της τελειότητας. Και το καλύτερο; Με ταχύτητα 400mm ανά λεπτό, έχεις την πλαστικοποίησή σου έτοιμη στην στιγμή, χωρίς να περιμένεις με τις ώρες ακόμα κι αν έχεις μεγάλο όγκο εντύπων! 

Βάλε χρώμα στο χαρτί και στη ρουτίνα σου

Η δουλειά όμως θέλει και αισιοδοξία και τι πιο αισιόδοξο υπάρχει από τα χρώματα; Δεν διαφωνείς, το ξέρουμε! Αντί να γράφεις όλη την ώρα με ένα στυλό ή ένα ξερό μολύβι, για σκέψου πόσο πιο όμορφο θα ήταν να σημειώνεις τις διαφορετικές λεπτομέρειες με χρωματιστά στυλό; Το μελάνι στεγνώνει γρήγορα πάνω στο χαρτί χαρίζοντας λεία, σταθερή και συνεχόμενη γραφή χωρίς κηλίδες και μουτζούρες. Η λαστιχένια λαβή του Pilot Στυλό Gel G-2 είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσαρμόζεται με άνεση στα χέρια σου και να γράφεις ξεκούραστα. Η μύτη πάχους 0.7mm μπαινοβγαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού εμποδίζοντας τυχόν στέγνωμα του μελανιού. Διατίθεται και σε μέγεθος pocket για να το παίρνεις παντού μαζί σου!

Tα λάθη δεν είναι οι εχθροί σου

Βέβαια αν γράφεις συνέχεια κι αν έχεις και τόσα στυλό μαζί, σίγουρα θα κάνεις και λάθη. Δεν γίνεται άλλωστε εργασία χωρίς τέτοια! Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πρέπει να εξοπλιστείς με μια διορθωτική ταινία για να σβήνει όλα όσα… παρέβλεψες. Eίναι η γρήγορη και πρακτική λύση διόρθωσης χειρόγραφων κειμένων. Δεν περιέχει διαλύτες, δεν αφήνει ίχνη ή σκιάσεις στις φωτοτυπίες, είναι κατάλληλη για τους περισσότερους τύπους χαρτιού. Κράτα επίσης κατά νου πως πραγματοποιεί στεγνή διόρθωση, δίνοντας σου τη δυνατότητα άμεσου γραψίματος ή δακτυλογράφησης επάνω στο έγγραφο που μόλις διόρθωσες. Έχει μήκος 8m και πάχος 5mm για διόρθωση μίας μονής γραμμής τυπωμένου κειμένου πιο εύκολα και γρήγορα! Φτιάξε το γραφείο των ονείρων σου και δώσε στη δουλειά σου… άλλη χάρη.