Η Ζιζέλ Μπούντχεν, η καλλονή από τη Βραζιλία που έχει γίνει γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα του πλανήτη.

Η Ζιζέλ βρίσκεται για χρόνια στην πρώτη θέση με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο, έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους οίκους μόδας, και σίγουρα εντυπωσιάζει σε κάθε φωτογράφιση που πραγματοποιεί. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εμφανιστεί σε 1.200 εξώφυλλα περιοδικών, 450 αφιερώματα μόδας και έχει περπατήσει σε 500 επιδείξεις. 

Στις 20 Ιουλίου γιορτάζει τα γενέθλιά της, όπου γίνεται 44 ετών και όπως λέει η γνωστή φράση «είναι ελεύθερη και ωραία». Το διάσημο μοντέλο ανακοίνωσε το διαζύγιό του από τον σταρ του NFL, Τομ Μπρέιντι, τον Οκτώβριο του 2022. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το 2007 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 14χρονο Μπέντζαμιν και την 11χρονη Βίβιαν. 

Ζιζέλ

Στη συνέχεια είχε σχέση με τον δάσκαλο του ζίου ζίτσου, Χοακίμ Βαλέντε, με τον οποίο έκαναν μαζί προπονήσεις, αλλά δεν άντεξαν τα φώτα της δημοσιότητας που πήρε η σχέση τους και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους πριν από λίγο καιρό.

Ζιζέλ

Η Ζιζέλ ήθελε να γίνει παίκτρια του βόλεϊ

Η Ζιζέλ σκεφτόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτρια του βόλεϊ, αλλά στα δεκατέσσερά της με ύψος 1,75 η μητέρα της την έγραψε σε σχολή μοντέλων, μαζί με δύο από τις πέντε αδελφές της, για να έχει μια πιο σωστή στάση του σώματος και αυτοπεποίθηση. Οι ικανότητές της στο γήπεδο του βόλεϊ ήταν τόσο ισχυρές, που θα μπορούσε πράγματι να είχε γίνει επαγγελματίας παίκτρια. «Από μικρή με πείραζαν ακόμη και στην ομάδα βόλεϊ του σχολείου, επειδή ήμουν πολύ ψηλή και υπερβολικά αδύνατη», έχει δηλώσει. Περίπου στα είκοσί της χρόνια, άρχισε να βιώνει εξουθενωτικές κρίσεις πανικού.

Την απέρριψαν 42 φορές πριν κλείσει την πρώτη της δουλειά στην πασαρέλα

H Zιζέλ δεν ξεχνάει πως την απέρριψαν 42 φορές προτού καταφέρει να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα για τον σχεδιαστή Alexander McQueen το 1998. «Θυμάμαι ότι μου έλεγαν ότι η μύτη μου ήταν πολύ μεγάλη ή ότι τα μάτια πολύ μικρά, για να καταφέρω να κλείσω εξώφυλλο σε κάποιο περιοδικό. Αυτού του είδους η κριτική είναι πολύ σκληρή, όταν είσαι 14 ετών. Με έκανε να αισθανθώ μεγάλη ανασφάλεια. Ένιωθα περίεργα γιατί ήμουν η πιο ψηλή και έδειχνα πιο ανεπτυγμένη σε σχέση με άλλα κορίτσια της ηλικίας μου», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο «People». Βέβαια, ο πατέρας της και μάνατζέρ της στα πρώτα χρόνια της καριέρας της της είχε δώσει τότε την καλύτερη συμβουλή: «Την επόμενη φορά πες τους: έχω μεγάλη μύτη κάτι που συνοδεύει τη μεγάλη προσωπικότητά μου».

Ζιζέλ

Η Μαράια Κάρεϊ έμαθε στη Ζιζέλ να μιλάει αγγλικά

Από τα τραγούδια της Μαράια Κάρεϊ κατάφερε η Ζιζέλ να μάθει αγγλικά. Η εντυπωσιακή Βραζιλιάνα έφτασε στη Νέα Υόρκη το 1995 σε ηλικία 15 ετών μιλώντας μόνο πορτογαλικά και ελάχιστα ισπανικά. Το αποτέλεσμα ήταν να χάνεται διαρκώς στην πόλη πηγαίνοντας από κάστινγκ σε κάστινγκ, ενώ αδυνατούσε να επικοινωνήσει με τον κόσμο. Πώς τα κατάφερε; «Οι υπέροχες κασέτες μου. Οι Boyz II Men και η Μαράια Κάρεϊ μου έσωσαν τη ζωή. Ήταν υπέροχοι δάσκαλοι. Πρέπει να τους ευχαριστήσω, αν τους συναντήσω ποτέ από κοντά!», δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, καθώς όπως τόνισε ακούγοντας τα τραγούδια τους σε κασέτες κατάφερε να μάθει αγγλικά.

Ο λόγος που χώρισε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ζιζέλ ήταν μαζί από το 2000 έως το 2005, αλλά το μοντέλο δήλωσε πως ήταν μάλλον «τυφλή» απέναντι στα προβλήματα που είχαν. Η Ζιζέλ δήλωσε πως δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η σχέση τους δεν προχωρούσε, μέχρι που σταμάτησε το αλκοόλ και τον φρενήρη τρόπο ζωής. «Η δουλειά, το κάπνισμα και το ποτό την εμπόδιζαν από το να δει τι πραγματικά ήθελε», αποκάλυψε σε μια συνέντευξή της το 2019.

Μιλώντας στο περιοδικό «Porter» είπε: «Καθώς είχα κόψει πλέον το κάπνισμα, το ποτό και την πάρα πολύ δουλειά, γινόταν ολοένα και πιο σαφές πως υπήρχαν ζητήματα με τα οποία έπρεπε να ασχοληθώ και τα οποία είχα παραμελήσει. Ήμουν μόνη μου και ήθελα να κάνω κάποια σοβαρή εσωτερική αναζήτηση, ενώ εκείνος παρέμενε στάσιμος». Και κάπως έτσι ζήτησε από τον διάσημο ηθοποιό να χωρίσουν.

Ζιζέλ

Η πλαστική στο στήθος που μετάνιωσε

Η Ζιζέλ έκανε πλαστική στήθους το 2015 μετά την περίοδο θηλασμού των παιδιών της και το έχει μετανιώσει. «Πάντα με επαινούσαν για το σώμα μου και ένιωθα πως οι άνθρωποι είχαν προσδοκίες από εμένα που δεν θα μπορούσα να εκπληρώσω. Ένιωθα πολύ ευάλωτη, γιατί μπορούσα να γυμναστώ, να τρώω υγιεινά, αλλά δεν μπορούσα να αλλάξω το γεγονός πως τα παιδιά μου απολάμβαναν το αριστερό μου στήθος περισσότερο από το δεξί. Το μόνο που ήθελα ήταν να είναι το ίδιο και ο κόσμος να σταματήσει να το σχολιάζει στις φωτογραφίες μου», έχει δηλώσει η ίδια στο περιοδικό «People». Έτσι το διάσημο μοντέλο αποφάσισε να κάνει πλαστική στήθους, αλλά το μετάνιωσε πικρά.

«Όταν τελείωσε η επέμβαση, δεν αναγνώριζα πλέον το σώμα μου. Ένιωθα άβολα με το μέγεθος του στήθους μου. Ένιωσα θυμωμένη και καταθλιπτική. Γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου; Ένιωθα πως ζούσα σε ένα σώμα που δεν αναγνώριζα. Τον πρώτο χρόνο φορούσα [φαρδιά] ρούχα, γιατί ένιωθα άβολα», έχει παραδεχτεί.