Τα τελευταία χρόνια η περιποίηση των άκρων, το μανικιούρ και το πεντικιούρ δηλαδή, έχουν αναβαθμιστεί σε πολυτελείς υπηρεσίες και τα καταστήματα των τεχνητριών είναι πολύ προσεγμένα. Οι ίδιες, μάλιστα, χρησιμοποιούν τους όρους τεχνήτρια περιποίησης άκρων ή αισθητικός, για να περιγράψουν το επάγγελμά τους κι αυτό δεν έχει τίποτα κακό.

Ας είμαστε, όμως, ειλικρινείς. Όλοι κάποια στιγμή, όταν μιλάμε στην καθημερινότητά μας, δεν αποκαλούμε τις συγκεκριμένες επαγγελματίες τεχνήτριες ή μανικιουρίστ, αλλά «νυχούδες.» Κι αυτό επίσης δεν έχει τίποτα αρνητικό, καθώς οι λέξεις από μόνες τους δεν είναι καλές ή κακές. Αυτό που τις κάνει καλές ή κακές είναι η πρόθεσή μας. Και στην περίπτωση της Σοφίας Ντόντη, που η ίδια αποκαλεί την επιχείρησή της «νυχάδικο», υποκλινόμαστε και για τη δουλειά της και για την προσωπικότητά της.

Η Σοφία Ντόντη είναι 32 ετών και τα τελευταία επτά χρόνια ασχολείται με τα βίντεο στο YouTube. Παράλληλα, ασχολείται με τον τομέα των νυχιών τα τελευταία έντεκα χρόνια και έχει πάθος με αυτό. Γενικά, είναι άνθρωπος που της αρέσει η δημιουργία, γι’ αυτό και έχει επιλέξει αυτές τις δύο δουλειές.

Είναι αρκετά έντονη ως χαρακτήρας και δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, γι’ αυτό, κιόλας, απαντάει σε όλα τα hate comments στα βίντεο. Της αρέσει να ταξιδεύει και να περνάει πολλές ώρες με τους φίλους της. Το κατάστημά της, το «νυχάδικο», για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, λέγεται «black velour» και βρίσκεται στην οδό Ηλία Ποταμιάνου 28 στην Αθήνα. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός χώρος με underground chic αισθητική, όπως είναι και η δουλειά της.

Ειδικεύεται ή μάλλον αγαπάει τα περίτεχνα νύχια με ψυχεδελικά μοτίβα, έντονα χρώματα και 3D απλικέ λεπτομέρειες – ναι είδαμε νύχια που είχαν πάνω τους χλαπάτσες. Δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς κλείσαμε ήδη το επόμενό μας ραντεβού στο πιο cool και απενοχοποιημένο νυχάδικό της πόλης, μη σας πω και της χώρας.