Κατηγορηματικά διέψευσε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε παράλληλα ότι τόσο αυτή η συζήτηση όσο και η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, είναι θεωρητικές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας. Όσο ξεφεύγουμε από τους στόχους, ξεφεύγουμε και από τη σταθερότητα που επιδιώκουμε», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας δε στον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρυφή ατζέντα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπάρχει συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ή αν αυτή είναι θεωρητική, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι «είναι καθαρά σε θεωρητικό επίπεδο όποια συζήτηση υπάρχει» και ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του χρέους».

«Η συζήτηση που υπάρχει είναι θεωρητική, όπως θεωρητική είναι ακόμη και η συζήτηση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να μιλήσουμε, αυτή τη στιγμή, συγκεκριμένα».

Κληθείς να σχολιάσει «πληροφορίες» στον Τύπο που φέρονται να προέρχονται από το ΔΝΤ και σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ θα προτείνει στη χώρα επιμήκυνση για την αποπληρωμή των δανείων με πρόσθετο επιτόκιο, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα επίσημο» και ότι «είναι σενάρια».

Σχετικά με την υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα σε σχέση με τους αρχικούς στόχους, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι οι στόχοι τηρούνται και υποστήριξε ότι ακόμα και η «μαύρη τρύπα» που υπάρχει στα έσοδα, «εάν καθίσουμε και δούμε αναλυτικά τι έσοδα περιμένουμε ακόμη, έως το τέλος του χρόνου, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο στόχος των εσόδων θα καλυφθεί».

«Σαφώς δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα, ίσα -ίσα εμείς είμαστε αυτοί που αποτυπώνουμε και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε τεχνικό, υπηρεσιακό επίπεδο», τόνισε, ερωτηθείς, με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ. Αντ. Σαμαράς,σχετικά με την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου για την αναδιάρθρωση του χρέους, αν η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα.

«Την κρυφή ατζέντα και τις κρυφές διαδικασίες τις έκανε η ΝΔ, δεν τη μιμούμαστε», πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.
«Ας δει (σ.σ. ο Αντ. Σαμαράς) επιτέλους τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, ας δει ότι το κόμμα του που θα έπρεπε να έχει βαρύνουσα σημασία σήμερα, στερείται παντελώς πολιτικής πρότασης και ενστερνίζεται και υιοθετεί διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δική της πολιτική πραγματικότητα και μετά θα μπορεί να βάζει και θέματα αποπομπής υπουργών αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος στην ίδια συνέντευξη ότι οι προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλου είναι πράξεις κοινής λογικής για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Προβόπουλος είναι διοικητής της ΤτΕ, έχει αυτοτελή θεσμικό ρόλο και η κυβέρνηση έχει το δικό της συνταγματικά κατοχυρωμένο και αποφασιστικό ρόλο».

«Αυτό που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι μια γενική αναφορά και φυσικά δεν σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε απολύτως αυτά που λέει ο κ. Προβόπουλος», σημείωσε.