Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης του 45χρονου Γερμανού από το δύσβατο σημείο στην περιοχή του Γκίγκιλου, στα Χανιά.

Του ανταποκριτή μας στην Κρήτη στο flashnews

O 45χρονος αν και με έντονα συμπτώματα αφυδάτωσης, δεν είχε εμφανή προβλήματα υγείας ενώ του προσφέρθηκαν οι άμεσες ιατρικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος την Πέμπτη, ο 45χρονος Γερμανός ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο Ομαλού, διέσχισε το φαράγγι της Σαμαριάς.

Φτάνοντας όμως στην νότια έξοδό του, στην Αγία Ρουμέλη, αποφάσισε να επιστρέψει με πεζοπορία προς τον Ομαλό όχι από το φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά από άλλο μονοπάτι με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του.

Αργά το απόγευμα εξαντλημένος λόγω και έλλειψης νερού, κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής του.

Συνολικά 16 διασώστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καμπανού και την 3η ΕΜΑΚ ξεκίνησαν πεζοπορία μέσα στην νύχτα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο πεζοπόρος εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε με επικοινωνία με τους διασώστες ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά το σημείο στο οποίο βρισκόταν ήταν πολύ δύσκολα προσβάσιμο ακόμα και για τους έμπειρους διασώστες.

Έτσι κλήθηκε ελικόπτερο Super Puma, των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αθήνα ενώ στο σημείο μετέβη και ελικόπτερο Erickson από το Ηράκλειο.

Τελικά λίγο πριν τις 11:00 η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την διακομιδή του 45χρονου στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων.