Τελευταία, όλο και περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν για τα ταξίδια τους, χώρες του Βορρά, κυρίως τις σκανδιναβικές, αφήνοντας πίσω τα παραδοσιακά και ζεστά θέρετρα της Μεσογείου. Ο λόγος είναι πως πλέον, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ακραίας ζέστης με καύσωνες διαρκείας, οι ταξιδιώτες προτιμούν τις βόρειες χώρες με το ψυχρό κλίμα για δροσερές διακοπές.

Μάλιστα, η τάση αυτή έχει και όνομα… «coolcation» (από το cool, δροσιά στα αγγλικά, και το vacation, διακοπές). Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η Νορβηγία, εξαιτίας του πράσινου τοπίου, των βουνών και των πάγων, ενώ η πόλη της χώρας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών είναι το πανέμορφο, Μπέργκεν.

Σαν πίνακας ζωγραφικής

Ειλικρινά, πρόκειται από τα ωραιότερα μέρη που μπορείτε να συναντήσετε και δεν είναι υπερβολή, αλλά μοιάζει με πίνακας ζωγραφικής. Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, και περιβάλλεται από εκπληκτικά φιορδ και βουνά. Είναι γνωστό και ως η «πόλη της βροχής» και όχι άδικα, αφού εκεί βρέχει πολύ συχνά.

Η Παλιά Πόλη του είναι από τα πιο γνωστά σημεία, ενώ η συνοικία Brygenn ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πυκνά δάση και λίμνες, συνθέτοντας ένα μαγευτικό τοπίο.

Το Μπέργκεν είναι δημοφιλής προορισμός και για πολιτιστικό τουρισμό, καθώς διαθέτει μουσεία, γκαλερί και ιστορικά κτίρια. Η πόλη φιλοξενεί, επίσης, πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το χρόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μπέργκεν Νορβηγία
Μπέργκεν Νορβηγία
Μπέργκεν Νορβηγία
Μπέργκεν Νορβηγία
Μπέργκεν Νορβηγία
Μπέργκεν Νορβηγία