Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων, γνωστή για την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά της, τις παραδοσιακές της γεύσεις και τις εκπληκτικές της παραλίες. Αν φέτος το καλοκαίρι ψάχνεις για έναν προορισμό που συνδυάζει την ηρεμία, τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά, η Σέριφος είναι η ιδανική επιλογή.

Παραλίες

Η Σέριφος διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου. Η παραλία Λιβάδι είναι μία πανέμορφη και γραφική παραλία με έντονη ιστορία, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά, που έχει μάλιστα βραβευτεί και ως μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, είναι η Ψιλή Άμμος.

Για όσους δεν τους πειράζει το περπάτημα, τότε στη νότια πλευρά της Σερίφου, σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, θα συναντήσουν μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, το Καλό Αμπέλι. Πρόκειται για μία μικρή παραλία με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς μέσα και έξω από τη θάλασσα, χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά, ενώ ξεχωρίζει για το γεγονός ότι έχει μείνει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων.

Σέριφος

Αξιοθέατα

Η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για βόλτες σε στενά σοκάκια, γραφικές εκκλησίες και παραδοσιακά μαγαζιά. Φυσικά, το κάστρο της χώρας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μία υπέροχη θέα προς το Αιγαίο και παράλληλα να βιώσει την ιστορία του νησιού.

Παράλληλα, όποιος θέλει μπορεί να μάθει περισσότερα για το μέρος αρκεί να επισκεφθεί το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από την αρχαία ιστορία του νησιού.

Δραστηριότητες

Πέρα από τα αξιοθέατα, η Σέριφος είναι ένα νησί, ιδανικό για όσους θέλουν να είναι πιο δραστήριοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα βρουν μοναδικά μονοπάτια για εξερεύνηση, που προσφέρουν εντυπωσιακές θέες.

Όσοι προτιμούν το υγρό στοιχείο, μπορούν να επιδοθούν σε πλήθος θαλάσσιων σπορ, όπως καταδύσεις και windsurfing.

Και φυσικά μετά από όλα αυτά, το μόνο που θέλει κανείς είναι να κάτσεις σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι και να γευτείς γνήσιες παραδοσιακές συνταγές. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα λουκάνικα, τα τυριά και τα γλυκά του κουταλιού.

Σέριφος

Αν χρειάζεσαι ακόμη έναν λόγο για να ετοιμάσεις βαλίτσες για Σέριφο, τότε ίσως πρέπει να μάθεις ότι με τον πρωταθλητή του Αιγαίου, CHAMPION JET 2, μπορείς να φτάσεις στο νησί σε μόλις 2 ώρες και 5 λεπτά!

Μάλιστα, εκτελούνται από Πειραιά 2 δρομολόγια κάθε μέρα για το νησί. Το πρώτο στις 7:40 και το δεύτερο στις 15:50.

Η Σέριφος είναι ένα νησί που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες και ανέγγιχτη φυσική ομορφιά. Είτε αναζητάς χαλάρωση είτε περιπέτεια, θα βρεις κάτι που να ταιριάζει στα γούστα σου. Αυτό το καλοκαίρι, κάνε τη Σέριφο τον προορισμό σου και ανακάλυψε τη μαγεία της κυκλαδίτικης φιλοξενίας και της φυσικής ομορφιάς, ταξιδεύοντας πιο άνετα και γρήγορα από ποτέ με τη SEAJETS.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

  • seajets.com
  • 210 710 7 710
  • Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα