Ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς, έκανε μια ανατριχιαστική ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην οποία «σκιαγραφεί» τα σχέδια του, δηλαδή την επίθεση κατά του πρώην προέδρου στην Πενσυλβάνια το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Στις 13 Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, παρακολουθήστε την καθώς θα εκτυλίσσεται», φέρεται να έγραψε ο 20χρονος ένοπλος στο Steam, μια δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι παίκτες video games επικοινωνούν μεταξύ τους, ανέφερε το Fox News.

Η προαναγγελία της επίθεσης αποκαλύφθηκε στους αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από κορυφαίους αξιωματούχους επιβολής του νόμου την Τετάρτη.

Ο 20χρονος Κρουκς είχε επίσης εικόνες του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου, καθώς και του Προέδρου Μπάιντεν στο κινητό του, ενώ έψαξε τις ημερομηνίες του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών και της συγκέντρωσης του Τραμπ στην Πενσυλβάνια, όπου και πυροβόλησε τον 45ο πρόεδρο από μια κοντινή ταράτσα, αναφέρει η nypost.

Οι ερευνητές ερευνούν τα τηλέφωνα και τον υπολογιστή του δράστη, προκειμένου να βρουν απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας, χωρίς όμως ακόμη να έχουν εντοπίσει το κίνητρο.

Η έρευνά τους στο ιστορικό αναζήτησης του ένοπλου δεν αποκάλυψε σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος βρισκόταν ο Κρουκς, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο αποκάλυψε και την ανάρτησή του δράστη.

Ντόλαντ Τραμπ

Ο Κρουκς, ο οποίος πυροβολήθηκε δευτερόλεπτα μετά την επίθεση κατά του πρώην προέδρου, είχε δύο κινητά τηλέφωνα. Μια κύρια συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σώμα του και μια δευτερεύουσα στο σπίτι του, η οποία περιείχε μόλις 27 επαφές, σύμφωνα με το Fox.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος πατέρας δύο κοριτσιών που παρευρέθηκε στην ομιλία του Τραμπ, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δύο συμμετέχοντες.

Πολλές πηγές επιβολής του νόμου και νομοθέτες που ενημερώθηκαν για την έρευνα, είπαν στο ABC ότι ελεύθεροι σκοπευτές είδαν τον Κρουκς στην οροφή έξω από τη ζώνη ασφαλείας στις 5:52 μ.μ. πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί στις 6:12 μ.μ.

Το χρονικό κενό των 20 λεπτών επιβεβαιώθηκε από πηγές της The Post, οι οποίες πρόσθεσαν ότι κάποια στιγμή, ο Κρουκς φέρεται να κοίταζε μέσω του βεληνεκούς του, τους ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν πίσω του.

Στην πραγματικότητα, ο Crooks αναγνωρίστηκε ως άτομο ενδιαφέροντος, περισσότερο από μία ώρα πριν από τον πυροβολισμό, ανέφεραν πηγές στην The Post.

Αφού έκανε την πρώτη του βολή, οι ελεύθεροι σκοπευτές τον εξουδετέρωσαν μέσα σε μόλις 26 δευτερόλεπτα.