Νέες εικόνες φέρεται να δείχνουν τον Τόμας Κρουκς να εξερευνά τους χώρους στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, περίπου μία ώρα πριν από τους πυροβολισμούς, με στόχο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το νέο βίντεο, που μετέδωσε πρώτο το WTAE στο Πίτσμπουργκ, δείχνει τον 20χρονο Κρουκς να περπατάει μόνος του, μακριά από το υπόλοιπο πλήθος, που περίμενε για να δει τον πρώην πρόεδρο να μιλάει στις 14 Ιουλίου στην πόλη Μπάτλερ.

Ο Κρουκς φαίνεται κοντά σε ένα κτίριο ακριβώς έξω από την ασφαλή περίμετρο στις 17:03, σύμφωνα με την Daily Mail. Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του Τραμπ στις 18:1, τραυματίζοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στο αυτί και σκοτώνοντας τον συνταξιούχο πυροσβέστη, Κόρεϊ Κομπερατόρε.

Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά στο βίντεο, ο Κρουκς περπατά προς μια κατεύθυνση μακριά από το πλήθος, περνώντας από μια αποθήκη. Η κάμερα απομακρύνεται από αυτόν για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τον πιάνει ξανά, αυτή τη φορά στέκεται στη θέση του και κοιτάζει κάτι.

Αυτό το βίντεο είναι η τελευταία καταγραφή της παράξενης συμπεριφοράς του Κρουκς πριν από την απόπειρα δολοφονίας, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των Μυστικών Υπηρεσιών μόνο λίγα λεπτά πριν από την επίθεση.

Μέχρι τη στιγμή που μια φωτογραφία του Κρουκς έφτασε στους αστυνομικούς γύρω στις 17:40, η ασφάλεια είχε χάσει τα ίχνη του, επιτρέποντάς του να πάρει θέση στην κορυφή του κτιρίου American Glass Research και να ανοίξει πυρ.

Ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο δήλωσε στον σταθμό ότι απλώς προσπαθούσε να καταγράψει το μέγεθος του πλήθους. Μόνο όταν επανεξέτασε το βίντεο μετά τους πυροβολισμούς, παρατήρησε ότι κατέγραφε τον δράστη.

Τη στιγμή που τραβήχτηκε το βίντεο, ο Κρουκς είχε ήδη χαρακτηριστεί ύποπτος από τις αστυνομικές αρχές. Όταν δύο αστυνομικοί πήγαν να τον ελέγξουν, βρισκόταν στην οροφή. «Έχει όπλο», φώναξε ένας περαστικός.