Σε 12 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας άνδρας 33 ετών στη Ρωσία για βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε τη 40χρονη φίλη του, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι ο Όλεγκ Στζεγκολίκιν αρχικά κάρφωσε τα χέρια και τα πόδια της Οξάνα Κουζμένκο σε ξύλινες τάβλες και στη συνέχεια της έβαλε φωτιά.

Τα βασανιστήρια προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό της 40χρονης και επέφεραν τεράστια αλλαγή στην εμφάνισή της, όταν ο 33χρονος την «έλουσε» με βενζίνη και της έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, ο άνδρας δήλωσε εθελοντής στον πόλεμο στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.

«Μου έβγαλε τις μπότες και μετά πήρε το αριστερό μου πόδι και το κάρφωσε σε ένα ξύλο, ενώ στο δεξί μου πόδι άνοιξε μια τρύπα με κάτι σαν ανοιχτήρι», περιγράφει η 33χρονη στην κατάθεσή της.

Μάλιστα, την ώρα που κάρφωνε τη σύντροφό του, απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και στη συνέχεια όπως υποστηρίζει η ίδια: «έβγαλε ένα τσιγάρο και έναν αναπτήρα, μου έριξε βενζίνη και με άναψε σαν κερί».

Το θράσος του 33χρονου δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια έδωσε εντολή στη γυναίκα να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό της, κάτι που ευτυχώς της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει.

Ο δικηγόρος του Στζεγκολίκιν διαφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς, όπως ανέφερε, «τόσο στην ανάκριση, όσο και στο δικαστήριο ο πελάτης μου έλεγε συνέχεια “σε αγαπώ”».