Ειλικρινά βιώνουμε από την αρχή του φετινού καλοκαιριού μέχρι σήμερα ανυπόφορες ζέστες. Και αδιάκοπες. Είναι το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων και το νιώθουμε καθημερινά στο σώμα και στο πρόσωπό μας. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να δροσιστούμε, να ενυδατωθούμε και να διαφυλάξουμε το μακιγιάζ μας ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι μεγάλο ναι.

Οπωσδήποτε θυμάστε την σπουδαία Ντίνα Κώνστα όταν υποδύθηκε τη «Ντένη Μαρκορά» στη σειρά Δυο Ξένοι να ψεκάζει το πρόσωπό της με Evian όταν συγχιζόταν. Φώναζε «Μαρούσκα το Evian!» και έριχνε λίγο από το νερό σε μορφή σπρέι για να συνέλθει. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς εκτός από την προσφώνηση στη «Μαρούσκα»: Να έχουμε μαζί μας πάντα ένα μπουκάλι με ιαματικό νερό και να ψεκάζουμε το πρόσωπό μας κάθε φορά που νιώθουμε ότι ζεσταινόμαστε πάνω από τα όριά μας.

Apivita Greek Mountain Tea Face Water 100ml 6,73€

Τα ιαματικά νερά, όπως το Evian, που ψεκάζουμε στο πρόσωπό μας, έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα. Τα οφέλη αυτά προκύπτουν από τη μοναδική τους σύνθεση, πλούσια σε ανόργανα στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Το ιαματικό νερό προσφέρει άμεση ενυδάτωση στο δέρμα. Ψεκάζοντας το πρόσωπό σας, βοηθάτε στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ξηρά κλίματα ή σε περιβάλλοντα με κλιματισμό που στεγνώνουν το δέρμα.

Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater € 9,50

Το ιαματικό νερό έχει φυσικές καταπραϋντικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση από ερεθισμούς και κοκκινίλες. Είναι ιδανικό για χρήση μετά την αποτρίχωση, την έκθεση στον ήλιο ή άλλες καταστάσεις που προκαλούν ερεθισμό του δέρματος. Περιέχει ανόργανα στοιχεία και ιχνοστοιχεία, όπως σελήνιο, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτά τα στοιχεία προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, συμβάλλοντας στην πρόληψη της γήρανσης.

Evian Spray Σπρέυ με φυσικό μεταλλικό νερό 50ml 4,75 €

Το ιαματικό νερό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, κάνοντάς το χρήσιμο για άτομα με λιπαρό ή ακνεϊκό δέρμα. Η χρήση του βοηθά στη μείωση της γυαλάδας και στην εξισορρόπηση του δέρματος. Η αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης που προσφέρει ο ψεκασμός με ιαματικό νερό είναι αναντικατάστατη. Ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να φρεσκάρει το δέρμα και να ανανεώσει το μακιγιάζ.

La Roche-PosayEau Thermal 300ml €15,50

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν και μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ για να βοηθήσει στην καλύτερη σταθεροποίησή του και να δώσει μια πιο φυσική εμφάνιση. Η συνεχής χρήση ιαματικού νερού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και άλλες δερματίτιδες, χάρη στις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η μορφή σπρέι κάνει τη χρήση του πολύ εύκολη και γρήγορη. Μπορείτε να το έχετε μαζί σας και να το χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε στιγμή για άμεση αναζωογόνηση. Αν μπορείτε να το έχετε και παγωμένο είναι το ιδανικό. Τα ιαματικά νερά δεν είναι απλώς μια πολυτέλεια, αλλά μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος, ενισχύοντας την υγεία και την εμφάνισή του.

Avene Eau Thermale Spray Ιαματικό νερό προσώπου και σώματος 50ml 2,54€