Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεσμέ, όταν είδε ότι στη σκηνή είχε αναρτηθεί αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η τραγουδίστρια, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε ότι η διοργάνωση είχε -αντίθετα με ό,τι είχε συμφωνηθεί- πολιτικό χαρακτήρα και αποφάσισε να μη συμμετέχει σε αυτήν.

Σε νέα της δήλωση στο «Open», η Δέσποινα Βανδή ανέφερε πως «δεν θα τραγουδούσε ποτέ μπροστά από τη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων».

«Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική», είπε ακόμα η Δέσποινα Βανδή.

«Μας προστάτευσαν, για να φύγουμε», αποκάλυψε συνεργάτιδά της

Η Ευγενία Λιάκου, τραγουδίστρια που συνεργάζεται με τη Δέσποινα Βανδή, έκανε δηλώσεις αναφορικά με όσα συνέβησαν στην Τουρκία και την ακύρωση της προγραμματισμένης της εμφάνισης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Summer’s Cool» η Ευγενία Λιάκου δήλωσε ότι η δήμαρχος του Τσεσμέ απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας».

«Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή και την ώρα που φτάσαμε για sound check με την μπάντα ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή», είπε αρχικά.

Επιπλέον, ανέφερε: «Ρωτήσαμε αν είναι για τη δική μας συναυλία ή αν είναι για κάτι άλλο. Ήταν λίγο σε διαβουλεύσεις, ότι εντάξει η Δέσποινα θα έκανε μια συναυλία ποπ, λαϊκή, τη δική της συναυλία, δεν θα είχε κάποια χροιά, δεν είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο».

Σε ό, τι αφορά τις αφίσες του Κεμάλ σχολίασε: «Ήταν πολύ μεγάλη η αφίσα. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση ότι δεν θα βγούμε στη σκηνή».

«Μας προστάτευσαν, για να φύγουμε, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά», συμπλήρωσε η Ευγενία Λιάκου, ενώ δήλωσε στεναχωρημένη με το περιστατικό.

«Στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, γιατί ο κόσμος ήρθε για να ακούσει μουσική. Αγαπάνε την ελληνική μουσική και τους έλληνες καλλιτέχνες Δεν είναι ωραίο μια συναυλία να γίνεται πολιτική εκδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.