Τι πιο δροσιστικό και απολαυστικό μέσα στη ζέστη από το να απολαύσετε μια παγωμένη μπίρα; Κι αν αναρωτιέστε, μπορεί να γίνει και καλύτερο: Να βυθιστείτε μέσα σε ένα τεράστιο βαρέλι γεμάτο με μπίρα και να αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητές της. Είναι κάτι που γίνεται; Φυσικά. Ξέρουμε πού; Σαφώς.

To «λουτρό μπίρας» ή αλλιώς «τσέχικο λουτρό» είναι μία υπηρεσία ευεξίας και ομορφιάς που προσφέρεται στον μεγαλύτερο χώρο χαμάμ και μασάζ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Polis Hammam. Είναι ένα λουτρό που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι ή με ένα ακόμα άτομο και διαρκεί 35 λεπτά.

Μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από όνειρο του διάσημου καρτούν Χόμερ Σίμσον, αλλά μπορείτε πραγματικά να μπείτε σε μια μπανιέρα με θρεπτική μπίρα και να αποβάλετε το άγχος της καθημερινότητας. Από τη μεσαιωνική ακόμη περίοδο, κυρίως στην Τσεχία, τα συστατικά της μπίρας θεωρούνταν ιδιαίτερα ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δραστικές ουσίες όπως οι σακχαρίτες, η μαγιά, ο λυκίσκος και το κριθάρι ενισχύουν την αναγεννητική ικανότητα του δέρματος, έχουν καταπραϋντική δράση σε δερματικά προβλήματα και ψυχικές δυσαρμονίες, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ισορροπούν την αρτηριακή πίεση.

Καθώς βυθίζεστε στο θερμό λουτρό μπίρας, μέσα στον χώρο του χαμάμ, προκαλείται ήπια και σταδιακή αύξηση της καρδιακής δραστηριότητας, ενεργοποιείται η κυκλοφορία τους αίματος, ανοίγουν οι πόροι και αποβάλλονται οι τοξίνες.

Ο λυκίσκος ή αλλιώς ζυθοβότανο με τις ευεργετικές του ιδιότητες λειτουργεί ως απολεπιστικός παράγοντας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, έχοντας ταυτόχρονα αντιβακτηριδιακή δράση.

Η ενεργή μαγιά μπίρας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά ένζυμα, τροφοδοτεί το δέρμα με ένα ευρύ φάσμα βιταμινών Β, πρωτεϊνών και σακχαριτών, συμβάλλοντας στη θρέψη και την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Το κριθάρι έχει θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιποιείται και ομορφαίνει την επιδερμίδα και κυρίως δημιουργεί ασπίδα από τους εξωτερικούς ρύπους. Προαιρετικά, για την ενίσχυση της ολιστικής προσέγγισης, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν με ένα ποτήρι δροσιστικής μπίρας, η οποία δρα ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα. Μια μοναδική και ευχάριστη εμπειρία με αναζωογονητικά αποτελέσματα.