Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον 9ο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές.

Σχεδόν 4 μήνες από την εκκίνηση, η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, με τις εικόνες από την τελετή να αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα κληθούν να αγωνιστούν σε 12 Ειδικές Διαδρομές που θα απαρτίζουν τον φετινό αγώνα και έπειτα από περίπου 165 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 500 χιλιόμετρα απλών διαδρομών, θα τερματίσουν στο Λιμάνι της Ιτέας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου. Οι απονομές θα διεξαχθούν στους Δελφούς, σε μια πόλη η οποία υπήρξε σημείο πνευματικής συνάντησης στην αρχαιότητα. 

Να σημειωθεί πως κέντρο του αγώνα θα αποτελέσει το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ) μέχρι την έναρξή του και στη συνέχεια, το αρχηγείο του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις θα μεταφερθεί στην Ιτέα, στο Ξενοδοχείο Trokadero.

Αναφορικά με τον αγώνα Regularity, η περιπέτεια ακριβείας για τα «στολίδια» του παρελθόντος περιλαμβάνει την Ελληνική ιστορία, συμπυκνωμένη, καθώς η διαδρομή διέρχεται από στάσεις-ορόσημα, όπως η Αρχαία Κόρινθος, η Αρχαία Ολυμπία, η Ναύπακτος, οι Δελφοί κ.α., φέρνοντας στις μνήμες μας εικόνες από τις πρώτες διοργανώσεις του Ράλλυ Ακρόπολις. Οι αγωνιζόμενοι θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και θα τερματίσουν στην Ιτέα το μεσημέρι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Σημαντική βοήθεια στους οργανωτές παρέχουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Στο πλευρό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, βρίσκονται επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Ορχομενού και ο Δήμος Αλιάρτου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες και για τους τρεις αγώνες του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις.