Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ευθέως ερωτήσεις στον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τα μέλη του κόμματος μέχρι και αύριο στις 23:59 το βράδυ μέσω του υπομενού της διαδικτυακής πλατφόρμας του κόμματος (iSyriza) υπό τον τίτλο «iAsk@Watch».

Όποιος έχει αποκτήσει κομματική ταυτότητα θα μπορεί να θέσει τα ερωτήματά του στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τη διαδικασία  έχει οριστεί, αυτές θα τεθούν σε ψηφοφορία ώστε να επιλεγούν ποιες θα απαντηθούν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, όπως κάνουν πολλοί πολιτικοί αρχηγοί στο εξωτερικό.

Όπως μαθαίνουμε οι απαντήσεις θα δοθούν μπροστά σε κάμερα προκειμένου αργότερα να φτιαχτεί ένα βίντεο ώστε να μπορεί να τις βλέπει οποιοσδήποτε.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο είναι να μπουν στην ίδια διαδικασία και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχουν καλό λόγο, επικοινωνιακό χάρισμα, άρθρωση, κατάρτιση και γνώσεις προκειμένου να τραβήξουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο ενόψει και του συνεδρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ από τις 14 έως τις 17 Μαΐου στην Αθήνα.


Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έγραψε με νόημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως «o #ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής είναι εδώ. Ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μίας νέας σχέσης του πολίτη με την πολιτική. isyriza.gr #iSYRIZA».