Την διαβεβαίωσή του πως «δεν πρόκειται να παραδώσω την ασπίδα των αξιών μας» έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό με το διάγγελμά του και υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένος πως παρά τις δυσκολίες  «τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα».

«Στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης η Ελλάδα θα είναι στη πρώτη γραμμή. Χθες ζήτησα από τον Μάρτιν  Σουλτς να συμμετάσχει και το ευρωκοινοβούλιο τους θεσμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όλο αυτό το διάστημα, καταφέραμε να αφήσουμε πίσω μας ένα διαφορετικό είδος διακυβέρνησης. Δεκάδες μέτρα και πρωτοβουλίες πιστοποιούν αυτό το νέο το νέο είδος. Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες, αυτή τη φορά εντός της χώρας. Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Η μάχη των μαχών για να αλλάξουμε το κράτος ώστε να γίνει ποιο φιλικό για τον πολίτη και εχθρικό για το ρουσφέτι. Όλα αυτά όμως απαιτούν ισχυρή λαϊκή εντολή»

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε: «Παρά τις δυσκολίες είμαι σίγουρος πως τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα. Πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι πιο προσηλωμένοι στο στόχο μας.  Διαβεβαιώνω πως δεν πρόκειται να παραδώσω την ασπίδα των αξιών μας Να δώσουμε όλοι μαζί με ψυχραιμία την μάχη να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της».