Μεγάλη είναι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ζήτηση από ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο για μια θέση στα πολυτελή γιοτ που άρχισαν να κάνουν δρομολόγια προς την Κύπρο και ειδικά προς τη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Διπλωματικές αποστολές, ευρωπαίοι πολίτες, καθώς και Λιβανέζοι με διπλή υπηκοότητα είναι η πλειονότητα όσων επιβιβάζονται στα γιοτ που καταλήγουν στις μαρίνες Αγίας Νάπας και Λάρνακας, σύμφωνα με το philenews.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η κυπριακή ιστοσελίδα, τις τελευταίες ημέρες, έφτασαν στη μαρίνα Αγίας Νάπας πάνω από 30 σκάφη τα οποία μετέφεραν περίπου 600 επιβάτες. Καθημερινά φτάνουν περίπου 6 πολυτελή σκάφη που μεταφέρουν μικρό αριθμό ατόμων. Πρόκειται κυρίως για οικογένειες με παιδιά, που επιθυμούν ν’ απομακρυνθούν από εμπόλεμες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά στη μαρίνα της Λάρνακας από τις 30 Σεπτεμβρίου έφτασαν τρία σκάφη που μετέφεραν 40 άτομα, οι πλείστοι εκ των οποίων ήταν μέλη διπλωματικών αποστολών της Ιαπωνίας και άλλων χωρών. Αύριο, εξάλλου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, τέταρτο σκάφος στη Λάρνακα το οποίο θα μεταφέρει 10 κύπριους υπηκόους.