Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έπειτα από 11 χρόνια με αφορμή τον γάμο της κόρης του και μοιάζει πιθανό πλέον να ακολουθήσει και δεύτερη σχετικά σύντομα αφού και ο γιος του έκανε πρόταση στην επί χρόνια σύντροφό του.

Από το 2013 και το ατύχημα στο σκι που του άλλαξε τη ζωή, γύρω από τον θρύλο της Formula 1 έχει δημιουργηθεί ένα μυστήριο. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα από όταν επέστρεψε στο σπίτι του μήνες μετά, έχοντας βγει από το κώμα. Από τότε, λοιπόν, η σύζυγός του φρόντισε ώστε να διαρρέουν όσο το δυνατόν λιγότερα νέα για την κατάστασή του και σίγουρα καμία φωτογραφία, κανένα βίντεο.

Αυτό εξασφαλίστηκε και στον γάμο της κόρης του αφού οι καλεσμένοι ήταν υποχρεωμένοι να αφήσουν τα κίνητά τους κατά την είσοδό τους, έπειτα από απόφαση της οικογένειας του Γερμανού πρώην οδηγού και παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το ποια ακριβώς είναι η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ, επομένως, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά. Κατά καιρούς, πάντως, είναι διάφοροι αυτοί που έχουν αναφερθεί στο θέμα. Ο γιατρός Γκάρι Χάρτσταϊν, για παράδειγμα, υποστήριξε ότι ο θρύλος της Formula 1 έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνεί. Αυτό, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μια αξιόπιστη μαρτυρία μπορεί να θεωρηθεί αυτή του Ζαν Τοντ, του διευθυντή της Ferrari στα χρόνια που ο «Σούμι» ήταν στην ιταλική ομάδα, αφού είναι ένας από τους ελάχιστους στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στην οικία του Γερμανού.

«Δεν μου λείπει ο Μίκαελ, γιατί τον βλέπω. Απλά μου λείπουν όσα συνηθίζαμε να κάνουμε μαζί. Βλέπουμε μαζί τους αγώνες της F1 κάποιες φορές. Είναι ακόμα ο Μίκαελ, απλά διαφορετικός. Έχει την φροντίδα της γυναίκας του και των παιδιών του. Η ζωή του είναι διαφορετική πλέον και είμαι ευγνώμων που μπορώ να τον βλέπω», είχε πει το 2022.

Το ίδιο έτος, ο γιος του, Μικ Σουμάχερ, είχε δηλώσει πως «θα έδινα τα πάντα για να μπορέσω να μιλήσω ξανά με τον πατέρα μου», λόγια που δίνουν μια ιδέα για την κατάσταση της υγείας του. Και ο γιος του, όπως φαίνεται, θα είναι ο λόγος που ο πρώην οδηγός της Formula 1 θα κάνει νέα δημόσια εμφάνιση.

Ο Μικ έκανε πρόταση γάμου στην επί χρόνια σύντροφό του και στα γερμανικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι ο Σουμάχερ θα εμφανιστεί και εκεί, όπως έκανε στον γάμο της κόρης του.