Με επιτυχία η ExcellenSeas Pastra Cretonaxiosa, ολοκλήρωσε τον προγραμματισμένο κολυμβητικό γύρο το Μεγανησίου, διανύοντας 31 χιλιόμετρα με τη μορφή σκυταλοδρομίας, σε διάστημα 10 ώρες και 13 λεπτά, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024.

Η συγκεκριμένη κολυμβητική δράση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την οικονομική ενίσχυση του έργου των «Θαλασσών Αριστείας» (ExcellenSeas).

Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στους φοιτητές των ακριτικών μας νησιών.

Η υποδοχή της ομάδας πραγματοποιήθηκε σε θερμό και εορταστικό κλίμα και η ExcellenSeas Pastra Cretonaxiosa εκφράζει τις πιο θερμές της ευχαριστίες, καταρχήν, στους κ.κ. Άγγελο Αλεξανδρόπουλο, Νίκη Κωστάκου, Σοφία Μάκαρη και Ιωάννα Μαυροφρίδου, χωρίς τη συνδρομή των οποίων το εγχείρημα δεν θα είχε υλοποιηθεί. Παράλληλα, ευχαριστεί τον κ. Ingvar Jensen, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε το σκάφος Take Off 3, καθώς και τον καπετάνιο κ. Ηλία Σφιγκάκη και τον ιατρό κ. J. Καλαμπαλίκη, οι οποίοι συνόδευσαν εθελοντικά την αποστολή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφαλή και επιτυχή ολοκλήρωση της διαδρομής.

Ο ΑΝΤ1 συνέδραμε ως χορηγός επικοινωνίας την πρωτοβουλία και η ExcellenSeas Pastra Cretonaxiosa ευχαριστεί τον Ισαάκ Καριπίδη για την υποστήριξή του στην προβολή της δράσης μας, καθώς και την κα Βαρελά Βάνα και τον κ. Χαλβατζή Κωνσταντίνο για τη συνεχή φροντίδα των τεχνικών θεμάτων των δράσεών της.

Στον κολυμβητικό διάπλου συμμετείχαν οι εξής αθλητές: Ευγενία Τζαννίνη, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Απόστολος Τσαγκαράκης, Σωτήριος Πάστρας, Βασίλειος Σοφικίτης, Petar Stoychev, Δημήτριος Ταλαγάνης και Βασίλειος Μαρούλης.