Υλικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα (περίπου 200 γρ.), αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 85 γρ. ωμές γαρίδες χωρίς κέλυφος
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. σπόρους μάραθου
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 σέλινα, κομμένα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 500 ml ζεστό ζωμό ψαριού, που έχει ζεσταθεί σε σιγανή φωτιά
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τους σπόρους μάραθου, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ρίξτε μέσα τα πράσα, τις ντομάτες και τον ζωμό, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει και να μειωθεί ελαφρώς.
- Προσθέστε τα ψάρια, σκορπίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν.
- Σερβίρετε και απολαύστε.