Υλικά
- 400 ml. γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά
- 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 4 κ. γλ. ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη σφενδάμου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετήστε 4 φορμάκια σε ένα ταψί.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακαέψτε μέχρι το γάλα να αρχίσει να σιγοβράζει και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα καρύδας στους κρόκους αυγών, ενώ χτυπάτε δυνατά με το σύρμα. Συνεχίστε να προσθέτετε αργά το μείγμα με το γάλα καρύδας στα αυγά μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
- Μεταφέρετε την κρέμα στα 4 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια και ρίξτε προσεκτικά ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει μέχρι τη μέση της πλευράς των μπολ.
- Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά μέχρι η εξωτερική πλευρά της κρέμας να έχει σταθεροποιηθεί και η μέση να είναι ελαφρώς νερουλή.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Σκεπάστε και μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σφενδάμου ή ζάχαρη καρύδας πάνω στην επιφάνεια κάθε κρέμας.
- Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο κουζίνας λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως.