Υλικά
- 15 φύλλα λαζάνια έτοιμα για φούρνο
- 6 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
- 700 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
- 150 γρ. πεπερόνι σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί προσθέστε 3/4 φλιτζανιού σάλτσα μαρινάρας και απλώστε την με ένα κουτάλι ως βάση.
- Για την πρώτη στρώση, προσθέστε 3 φύλλα από τα λαζάνια σε ίση απόσταση το ένα από το άλλο. Προσθέστε άλλα 3/4 φλιτζανιού από τη σάλτσα μαρινάρα και απλώστε. Πασπαλίστε με 1 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω 30 γρ. από το πεπερόνι.
- Επαναλάβετε τα βήματα για τις επόμενες τέσσερις στρώσεις.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε χωρίς κάλυμμα για 5 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να κρατήσει το σχήμα του όταν το κόψετε.