Υλικά

  • 15 φύλλα λαζάνια έτοιμα για φούρνο
  • 6 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
  • 700 γρ. μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
  • 150 γρ. πεπερόνι σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα ταψί προσθέστε 3/4 φλιτζανιού σάλτσα μαρινάρας και απλώστε την με ένα κουτάλι ως βάση.
  3. Για την πρώτη στρώση, προσθέστε 3 φύλλα από τα λαζάνια σε ίση απόσταση το ένα από το άλλο. Προσθέστε άλλα 3/4 φλιτζανιού από τη σάλτσα μαρινάρα και απλώστε. Πασπαλίστε με 1 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω 30 γρ. από το πεπερόνι.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα για τις επόμενες τέσσερις στρώσεις.
  5. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε χωρίς κάλυμμα για 5 λεπτά.
  6. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να κρατήσει το σχήμα του όταν το κόψετε.