Τι μπορεί να κάνουν τρία παιδιά ώστε να καταφέρουν ν’ αποδράσουν από ένα ορφανοτροφείο και να ζήσουν αυτόνομα; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να πετύχουν το σκοπό τους; Μία παράσταση για τη φιλία, τα όνειρα και τη ζωή μετά τα όνειρα.

Η περιπέτεια απόδρασης του Λακ, της Ντον και της Φελ, το τέλειο σχέδιο διαφυγής τους και οι εχθροί-φύλακες συνυπάρχουν σε ένα ορφανοτροφείο, του οποίου οι φράχτες είναι το σύνορο ψευδαίσθησης-πραγματικότητας….

Η παράσταση αφορά την φιλία, τα όνειρα, τις προσδοκίες των ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος εφορμάτε από ένα γεγονός και από εκεί ονειρεύεται. Σημαντικός αρωγός στα όνειρα καθενός είναι οι φίλοι του, οι οποίοι πιστεύουν και στηρίζουν τα όνειρα του.

Τρία παιδιά έχουν το ίδιο όνειρο. Ν’ αποδράσουν από το ορφανοτροφείο, γίνονται ένα σώμα, μία ψυχή σε μία κοινή προσπάθεια να φύγουν από το προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο ζουν και να διεκδικήσουν την αληθινή ζωή, στους αληθινούς δρόμους, στις αληθινές πλατείες με αληθινά λεφτά και μεγάλους ανθρώπους.

Πίσω από κάθε όνειρο κρύβεται μία επιθυμία, πίσω από κάθε επιθυμία κρύβεται ένα θέλω, πίσω από κάθε θέλω κρύβεται ένας άνθρωπος. Όμως όταν πίσω από ένα όνειρο και ένα θέλω κρύβονται τρεις άνθρωποι, τότε η επιθυμία γίνεται πολύ πιο δυνατή και πολύ πιο έντονη.

Στο έργο «Στο Ορφανοτροφείο» που ανεβαίνει στο Θέατρο Σημείο από τις 24 Ιανουαρίου συνδυάζονται τα όνειρα, τα θέλω και οι επιθυμίες, δίνοντας πνοή σε τρία παιδιά να κατακτήσουν αυτό που κάθε άνθρωπος ονειρεύεται, την αληθινή ζωή στην αληθινή κλίμακα της.