Το καλοκαίρι συνήθως επιλέγουμε πιο έντονα και ανοιχτόχρωμα κραγιόν, για να τονίσουμε τα χείλη μας, καθώς κάνουν την τέλεια αντίθεση με τη sunkissed επιδερμίδα μας, και αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα σκούρα χρώματα που φοράμε όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Μερικές από τις αποχρώσεις που πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι είναι το κοραλλί, το ροζ, το φούξια, το πορτοκαλί και το φωτεινό κόκκινο. Αν όμως από όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να επιλέξουμε την πιο καλοκαιρινή, θα λέγαμε πως είναι το πορτοκαλί, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τον ήλιο, τη θάλασσα, την ανέμελη διάθεση που έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες και κάνει αντίθεση με το μαύρισμά μας.

ΜΑC SQUIRT PLUMPING GLOSS STICK 18,85 €

Το πορτοκαλί κραγιόν τραβάει την προσοχή στα χείλη και δημιουργεί ένταση. Είναι ένα εκφραστικό χρώμα που προσθέτει ζωντάνια και ενέργεια στο πρόσωπο. Οι διάφορες αποχρώσεις και υφές του επιτρέπουν να βρεις την τέλεια απόχρωση για κάθε εμφάνιση και περίσταση. Το πορτοκαλί κραγιόν μπορεί να φαίνεται τολμηρή επιλογή, αλλά με την κατάλληλη εφαρμογή και τους σωστούς συνδυασμούς, μπορεί να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας προϊόντα μακιγιάζ, προσθέτοντας μια φωτεινή και χαρούμενη νότα σε κάθε look.

TOM FORD LIP COLOR 40,30€

Το πορτοκαλί κραγιόν είναι μια τολμηρή και ζωντανή επιλογή που μπορεί να προσθέσει ένταση και ενέργεια σε κάθε μακιγιάζ. Έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Έχει επιστρέψει στη μόδα τα τελευταία χρόνια, με πολλές celebrities και influencers να το φορούν σε κόκκινα χαλιά και καθημερινές εμφανίσεις.

ΒΟΒΒΙ ΒROWN EXTRA LIP TINT Ενυδατικό προϊόν για τα χείλη με ελαφρύ χρώμα 31,50€ 

Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί, από απαλά κοραλλί μέχρι βαθιά πορτοκαλί-κόκκινα.
Ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας, μπορείτε να επιλέξετε πορτοκαλί με κίτρινους, ροζ ή κόκκινους υποτόνους. Οι ανοιχτές και μεσαίες αποχρώσεις του πορτοκαλί τείνουν να ταιριάζουν καλύτερα με τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Οι έντονες και φωτεινές αποχρώσεις πορτοκαλί, όπως το κοραλλί, είναι ιδανικές για τις μεσαίες επιδερμίδες. Οι βαθιές και θερμές αποχρώσεις, όπως το πορτοκαλί-κόκκινο, ταιριάζουν υπέροχα με τις σκούρες επιδερμίδες.

Huda Beauty Lip Stain – Μαρκαδόρος χειλιών € 28,95

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι χειλιών σε αντίστοιχη απόχρωση, για να περιγράψετε και να γεμίσετε τα χείλη πριν εφαρμόσετε το κραγιόν. Διατηρήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ απλό, με απαλά χρώματα στα μάγουλα και τα μάτια, για να αφήσετε το κραγιόν να ξεχωρίσει. Για μεγαλύτερη διάρκεια, τοποθετήστε λίγη διάφανη πούδρα πάνω από το κραγιόν ή χρησιμοποιήστε μια σταθεροποιητική φόρμουλα.

LANCÔME L’Absolu Rouge Cream 28,45 €


Συνδυάστε το πορτοκαλί κραγιόν με φυσικά, γήινα χρώματα στα μάτια και τα μάγουλα για ένα ισορροπημένο look. Ταιριάζει τέλεια με χάλκινα ή χρυσά highlighter και bronzer, προσδίδοντας μια ηλιόλουστη και φωτεινή εμφάνιση. Συνδυάστε το με μαύρο eyeliner και μάσκαρα για έντονη αντίθεση και δραματική εμφάνιση, αν θέλετε να κάνετε μια βραδινή εμφάνιση.

Shiseido ModernMatte Powder – Lipstick € 20,98