Σάλο έχουν προκαλέσει οι δικαιολογίες των Μυστικών Υπηρεσιών μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος σκαρφάλωσε σε μια οροφή στον χώρο της συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ, εξήγησε γιατί οι πράκτορες δεν βρίσκονταν στην οροφή που χρησιμοποίησε ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στο ABC News τη Δευτέρα για τους πυροβολισμούς, δήλωσε ότι η οροφή είχε κλίση και αυτός ήταν ο λόγος που οι πράκτορες δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Το συγκεκριμένο κτίριο έχει μια επικλινή οροφή στο υψηλότερο σημείο της. Και έτσι, ξέρετε, υπάρχει ένας παράγοντας ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη εκεί και δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποιον σε μια οροφή με κλίση», είπε.

«Και έτσι, ξέρετε, πάρθηκε η απόφαση να ασφαλίσουμε το κτίριο από μέσα».

Η Τσιτλ παραδέχτηκε ότι η ταράτσα που χρησιμοποιούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν ένα τρωτό σημείο ασφαλείας, ωστόσο δεν φυλάχθηκε.

Όσα είπε η Τσιτλ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο Έλον Μασκ χρησιμοποίησε ένα γαριδάκι για να παρομοιάσει το σχέδιο ασφαλείας της επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του Τραμπ, τόσο επειδή είναι πρώην πρόεδρος όσο και επειδή είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία με τους Ρεπουμπλικάνους. Αυτή η παράλειψή τους επέτρεψε στον Κρουκς να ανέβει ανενόχλητος στην ταράτσα και να πυροβολήσει τον Τραμπ, ξύνοντάς του μόνο το αυτί, με αποτέλεσμα, όμως, να σκοτωθεί ένας από τους θεατές και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε να ερευνηθεί από ανεξάρτητες υπηρεσίες το πώς ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στο να δολοφονήσει τον Τραμπ παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, που είχαν ληφθεί στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.