Νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει πόσο κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ έφτασε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο 20χρονος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Κρουκς, 20 ετών, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον Τραμπ το Σάββατο, την ώρα που ο υποψήφιος πρόεδρος απευθυνόταν σε υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Οι εικόνες, που δημοσιεύει η Daily Mail, δείχνουν μια σκάλα κρυμμένη σε πυκνούς θάμνους, στηριγμένη στην πλευρά του κτιρίου, που οδηγεί απευθείας στην ταράτσα, στην οποία μάρτυρες δήλωσαν αργότερα στις αστυνομικές αρχές, ότι είδαν τον Κρουκς να σκαρφαλώνει.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 20χρονος ήταν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον Τραμπ.

Ο Κρουκς είχε σταθμεύσει το όχημά του κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ το Σάββατο, προτού σκαρφαλώσει στην ταράτσα ενός κοντινού βιομηχανικού κτιρίου για να πυροβολήσει τον Τραμπ, εγείροντας ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας.

Γρίφος το κίνητρο του 20χρονου Κρουκς

Γρίφος παραμένει το κίνητρο του 20χρονου, Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τον 20χρονο βοηθό σε οίκο ευγηρίας αποκαλύπτουν πολύ λίγα για τους λόγους που θα μπορούσαν να τον ωθήσουν να κάνει κάτι τέτοιο ή για το πώς κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στο να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για τον Τόμας Μάθιου Κρουκς, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης, δείχνουν έναν νεαρό άνδρα που εργαζόταν ως ανειδίκευτος υπάλληλος κοντά στη γενέτειρά του στην Πενσιλβάνια. Αποφοίτησε από το λύκειο το 2022, έχοντας τη φήμη ενός έξυπνου, αλλά ήσυχου παιδιού.

Το FBI ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το προφίλ του Κρουκς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν περιέχει απειλητική γλώσσα, ενώ δεν φαίνεται να έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Πρόσθεσε ότι έδρασε μόνος του, αν και δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη το κίνητρό του.