Τις δραματικές στιγμές πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πενσυλβάνια δείχνει ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνονται πολίτες να βλέπουν τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς πάνω στη σκεπή από την οποία πυροβόλησε κατά του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ.

«Ανεβαίνει στη σκεπή τον βλέπεις; Ξαπλώνει;», «Να τον βλέπω, ξαπλώνει», ακούγονται να λένε πολίτες. «Αστυνόμε, εδώ είναι κάποιος στη σκεπή», φωνάζουν σε κάποιο ένστολο.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με την ασφάλεια στη συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Πώς οι μυστικές υπηρεσίες άφησαν κάτι τέτοιο να συμβεί;

Η πίεση, σύμφωνα με τη New York Post, έχει ήδη ενταθεί ιδιαίτερα στην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσιτλ, ώστε να δώσει απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον πρώην πρόεδρο Τραμπ, με τους ειδικούς να κριτικάρουν τις κινήσεις των πρακτόρων του FBI, καθώς δυσκολεύονταν να προστατεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώην πράκτορας του FBI, ο οποίος πλέον έχει θέση σχολιαστή στο Fox News, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αιτηθεί αύξηση της ασφάλειάς του, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, χωρίς όμως να εισακουστεί. «Υπήρξαν επανειλημμένα αιτήματα για αύξηση της ασφάλειας, όχι μόνο στις κατοικίες του Τραμπ, αλλά και στο πλευρό του ίδιου του υποψήφιου προέδρου», ανέφερε ο Νταν Μπονγκίνο.

Παράλληλα, στα social media δεν είναι λίγα τα σχόλια σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πράκτορες που σπεύδουν στη σκηνή μετά τους πυροβολισμούς, δυσκολεύονται όμως πρώτα να βγάλουν τα όπλα τους, έπειτα να προστατέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, και στο τέλος να τον βάλουν στο αμάξι ώστε να αποχωρήσουν.