Ένας αστυνομικός φέρεται να είδε τον ένοπλο στην ταράτσα του κτιρίου που βρισκόταν περίπου 130 μέτρα μακριά από την εξέδρα που μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ και προσπάθησε να τον σταματήσει πριν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου, δήλωσε ο σερίφης της κοινότητας Butler που μίλησε στο CNN.

Ο σερίφης Μάικλ Σλουπ, ότι αξιωματικοί του έλαβαν κλήσεις για έναν ύποπτο άνδρα που βρισκόταν στην περίμετρο της προεκλογικής συγκέντρωσης και πήγαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις κλήσεις αυτές δεν υπήρξε αναφορά για όπλο στα χέρια του υπόπτου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους για το ύποπτο άτομο, οι αξιωματικοί εντόπισαν τον ένοπλο στην ταράτσα ενός κτιρίου, με έναν αστυνομικό να σκαρφαλώνει σ’ αυτήν για να τον πιάσει. Ο ενοπλος τότε έστρεψε το όπλο του κατά του αστυνομικού, με τον τελευταίο να κρύβεται για να καλυφθεί. Γνωρίζοντας πλέον ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητος, ο δράστης άνοιξε πυρ κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρνοντας να σκοτώσει έναν άνδρα που βρισκόταν στο πλήθος και προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά του.

Στις δηλώσεις του, ο σερίφης της κοινότητας, ρωτήθηκε αν είναι αποτυχία των μέτρων ασφαλείας το γεγονός πως ο ένοπλος βρέθηκε να έχει ευθεία βολή προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον Σλουπ να απαντά «προφανώς» και είναι. «Υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα και προφανώς στο τέλος της ημέρας θα μάθουμε κάτι από αυτό», ανέφερε ο σερίφης. Μια εβδομάδα πριν τη συγκέντρωση, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι μυστικές υπηρεσίες, η αστυνομία της Πολιτείας, ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών και άλλα τμήματα των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ώστε να χωριστούν οι αρμοδιότητες.

«Όποιος είχε δυνητικά κάποιον ρόλο, βρισκόταν στη σύσκεψη» δήλωσε ο σερίφης Σλουπ. Υπήρξαν και άλλες συσκέψεις για θέματα ασφαλείας, αλλά αυτή ήταν η μοναδική για την οποία γνώριζε ο σερίφης και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.