Οι Αρχές ταυτοποίησαν τον νεκρό επίδοξο δολοφόνο του Ντόναλντ Τραμπ, ως τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, νεαρό που μένει περίπου σε απόσταση μιας ώρας από τον τόπο της επίθεσης.
Ο 20χρονος οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ στη συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, ζούσε σε ένα σχετικά πλούσιο προάστιο στους λόφους νότια του Πίτσμπουργκ, περίπου μια ώρα οδικώς από τον τόπο της συγκέντρωσης.

Η γειτονιά που ο δράστης μεγάλωσε φιλοξενεί «μεσαία στρώματα, ίσως και ανώτερα μεσαία στρώματα» λέει ο Νταν Γκρζιμπέκ, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο 20χρονος είχε εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως υποστηρικτής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, η μητέρα του είναι Δημοκρατική και ο πατέρας του Φιλελεύθερος, ένα συνηθισμένο μίγμα για την περιοχή.

Ο Κρουκς δούλευε ως διατροφολόγος στο Κέντρο Νοσηλευτικής και Αποκατάστασης του Bethel Park, ανέφερε η διαχειρίστρια του Κέντρου, Μάρσι Γκριμ, η οποία σημείωσε ακόμα πως ο οργανισμός σοκαρίστηκε στην είδηση της εμπλοκής του 20χρονου στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου. «Έκανε τη δουλειά του και το ιστορικό του ήταν καθαρό» ανέφερε η ίδια.

Δύο πρώην συμμαθητές του, που πήγαν στο Λύκειο του Bethel Park, τονίζουν ότι δεν είχαν δει ανησυχητικά σημάδια στη συμπεριφορά του. Ένας από τους συμμαθητές του, ο Ζακ Μπράντφορντ, δήλωσε πως είχε πάρει μαθήματα Αμερικανικής ιστορίας και κυβέρνησης μαζί του και πως ήταν «απίστευτα έξυπνος» ενώ σχολιάζει πως οι απόψεις του «έκλιναν μάλλον προς τα δεξιά». Ο Μπράντφορντ θυμάται μια ή δύο περιπτώσεις που η συμπεριφορά των συμμαθητών του Κρουκς απέναντί του δεν ήταν η καλύτερα, όμως σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ο πρώην συμμαθητής του εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας. «Ειλικρινά, δεν θα το περίμενα ποτέ».

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς, είχε αποφοιτήσει το 2022, σύμφωνα και με ένα βίντεο από την τελετή της αποφοίτησης. Ο 20χρονος είχε καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ το FBI δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το κίνητρό του. Ο νεαρός είχε εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων όμως είχε κάνει και μια πολύ μικρή δωρεά σε μια φιλελεύθερη οργάνωση μέσω πλατφόρμας των Δημοκρατικών, τον Ιανουάριο του 2021.