Για την απόπειρα δολοφονίας του μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, σε τηλεφώνημα που είχαν και το οποίο διέρρευσε.

Στη μυστική -όπως νόμιζε- συνομιλία ο Τραμπ αποκάλυψε επίσης τι του είχε πει ο Τζο Μπάιντεν όταν του τηλεφώνησε μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το περασμένο Σάββατο, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

«Ήταν σαν να με τσίμπησε το μεγαλύτερο κουνούπι του κόσμου», είπε ο Τραμπ για τη σφαίρα που πέρασε και έκοψε το αυτί του.

Τι είπε ο Τραμπ για το τηλεφώνημα του Μπάιντεν μετά την απόπειρα δολοφονίας

«Ήταν πολύ ωραία. Τηλεφώνησε και είπε: “Πώς και γύρισες προς τα δεξιά;“» λέει στη συνέχεια ο Τραμπ, μιλώντας για τον τηλεφώνημα από τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων απάντησε: «κοιτούσα ευθεία και γύρισα το κεφάλι μου για να δείξω ένα διάγραμμα», περιγράφοντας τη σωτήρια κίνηση του κεφαλιού του που τον γλίτωσε από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Κρουκς.

Πώς διέρρευσε το τηλεφώνημα

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο γιος του Κένεντι -που ήταν αυτός που ανέβασε το βίντεο στα social media και στη συνέχεια το διέγραψε- δήλωσε ότι ήθελε να μάθει το κοινό τι έλεγε ο Τραμπ για τα εμβόλια πίσω από κλειστές πόρτες.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτού του είδους οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται δημόσια», δήλωσε ο Μπόμπι Κένεντι. «Εδώ ο Τραμπ λέει την πραγματική του γνώμη στον πατέρα μου σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών» (Στο βίντεο, ο Τραμπ ακούγεται να συζητά την ποσότητα των δόσεων που κάνουν τα παιδιά και να σχολιάζει ότι μετά τη λήψη, «βλέπεις το μωρό ξαφνικά να αρχίζει να αλλάζει ριζικά»)

«Αν παραβίασα κάποιον νόμο δημοσιεύοντας αυτό το κείμενο, η μόνη μου ευχή είναι να έχω τον Δρ. Άντονι Φάουτσι για συγκάτοικό μου», είπε ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι.

Την Τρίτη, ο Κένεντι Τζούνιορ επιβεβαίωσε το βίντεο ζητώντας συγγνώμη για τη διαρροή.

«Όταν ο πρόεδρος Τραμπ μου τηλεφώνησε, έκανα βιντεοσκόπηση με έναν εσωτερικό συνεργάτη. Έπρεπε να είχα δώσει εντολή στον εικονολήπτη να σταματήσει αμέσως την καταγραφή. Είμαι σοκαρισμένος που αυτό αναρτήθηκε. Ζητώ συγγνώμη από τον πρόεδρο», έγραψε στο X το πρωί της Τρίτης.