Αρκετά συχνά διαβάζουμε και γράφουμε για τους «παραδείσους» μίας περιοχής, όμως στην περίπτωση της παραλίας Φώκι στην Κεφαλονιά δεν είναι υπερβολή. Το μέρος είναι απλά μαγευτικό και άμα το επισκεφτείτε μια φορά, δεν θα ξεκολλάτε.

Το Φώκι -ονομάζεται έτσι γιατί στην περιοχή εμφανίζονται συχνά οι θαλάσσιες φώκιες Monachus- Monachus- απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το διάσημο Φισκάρδο. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά πολύ γοητευτική παραλία, εύκολα προσβάσιμη, με πεντακάθαρα νερά και πλούσια βλάστηση (οι ελιές βρίσκονται σχεδόν στην αμμουδιά) και οι απίστευτες εικόνες, θα εντυπωθούν σίγουρα στη μνήμη σας.

Αποτελεί ιδανική τοποθεσία για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς είναι απομονωμένη, ήρεμη και προστατευμένη από ανέμους και κύματα, ενώ και τα νερά της είναι αρκετά ρηχά. Εδώ, εκτός από ελιές υπάρχουν επίσης κυπαρίσσια και πεύκα που σε συνδυασμό με τα λευκά βότσαλα και τα καταγάλανα νερά, δημιουργούν ένα παραδεισένιο και ειδυλλιακό σκηνικό.

Μάλιστα, το μικρούλι Φώκι πρόσφατα αναδείχθηκε η έβδομη παραλία στον κόσμο με τα πιο γαλάζια νερά! Κοντά στην παραλία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες, οπότε μπορείτε να σχεδιάσετε να περάσετε σε αυτήν μια ολόκληρη μέρα. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ και θα βρείτε την ησυχία που αποζητάτε.

Δείτε τις φωτογραφίες

Φώκι Κεφαλονιά
Φώκι Κεφαλονιά
Φώκι Κεφαλονιά
Φώκι Κεφαλονιά
Φώκι Κεφαλονιά
Φώκι Κεφαλονιά