«Κακώς δεν καταδικάστηκε η στάση Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία. H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άποψή μου είναι πολύ “χλιαρή”», τόνισε σήμερα ο Χρήστος Σπίρτζης, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι «είναι όμως πολύ θετικό που τηλεφώνησε στην κ. Συρεγγέλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Μαρίας Συρεγγέλα είπε πως: «με τον Πολάκη τα λέγαμε απ’ όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, ακόμα κι όταν έχει δίκιο ο τρόπος που εκφράζεται στον δημόσιο λόγο δεν βοηθάει, και νομίζω ότι τέτοιου είδους πρακτικές, που δεν είναι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε όλα τα κόμματα, πρέπει να αντιμετωπιστούν από το κάθε κόμμα, όχι με κατασταλτικά μέτρα, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με διαγραφές δηλαδή, αλλά με πολιτική αντιμετώπιση, για να έχουμε μια τελείως διαφορετική λογική σε σχέση με τον πολιτικό διάλογο και σε σχέση με το επίπεδο που θα έχει το πολιτικό σύστημα».

«Φαντάζομαι ότι και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να κάνει τα αντίστοιχα για αντίστοιχες συμπεριφορές στο κόμμα του» συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σπίρτζης παρατήρησε ότι «ο «λαϊκισμός» και όλη αυτή η πρακτική το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί μικρή ομάδα θερμοκέφαλων σε κάθε κόμμα, που συνήθως λειτουργικά και απωθητικά για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

«Αυτό δείχνει ότι όλα αυτά που έλεγε πριν, και ο κ. Πολάκης, αλλά και κομμάτι που στηρίζει τον κ. Κασσελάκη, ήταν ψεύτικο. Δηλαδή, ότι προς τα έξω πρέπει να έχουμε μια ομοθυμία και να μην λέμε την πολιτική άποψη, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό δεν έχει να κάνει με πολίτικη άποψη, αλλά συμπεριφορά. Δεν μπορείς να έχεις 82 μετρά και 82 σταθμά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι «εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω την πολιτική μου άποψη και θα συνεχίσω να τη λέω, ας το λάβει υπόψη του όποιος θέλει, δεν τρομάζω από τέτοιου είδους απειλές».

«Εγώ έχω δει δυο Κασσελάκηδες, ένας νέο πρόσωπο στην πολιτική ζωή του που περιμέναμε όλοι να φέρει φρεσκάδα και εκμεταλλεύτηκε, με την καλή έννοια του όρου, τον Αλέξη Τσίπρα για να βγει πρόεδρος, και ο άλλος ένας Στέφανος Κασσελάκης, ο όποιος φοβάται τον ίσκιο του και ψάχνει να βρει εσωτερικούς εχθρούς. Να ξεκαθαρίσει μέσα του ποιος από τους δυο Στεφάνους Κασσελάκηδες θα επικρατήσει για να δούμε τι να κάνουμε και εμείς γενικότερα», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.