Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» στο Attica TV, το βράδυ της Δευτέρας, για να καταγγείλει ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Με φωνές, επιτέθηκε στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

«Μη μιλάς πάνω μου», φώναζε αρχικά ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος προς την κ. Συρεγγέλα, για να πει στη συνέχεια: «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε».

«Να σας πω, κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», ήταν η απάντηση που πήρε από τη γραμματέα της ΝΔ.

«Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!», συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης.

Στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος που επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

Οι αντιδράσεις

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA.

«Δεν συμφωνώ με ακραίες εκφράσεις», σχολίασε επίσης στο MEGA o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Δεν έχω ακούσει τον κ. Μαρινάκη να λέει ότι η κυβέρνησή του αύξησε τη συμμετοχή των καρκινοπαθών στα φάρμακα, δεν τον έχω ακούσει να ζητά την παραίτηση υπουργών για την αύξηση του κόστους των φαρμάκων σε ασθενείς».

Καταδικαστέα χαρακτήρισε τη στάση Πολάκη ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά».

«Η στάση μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πάγια θέση μας, είναι η μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου. Αν εμείς πρέπει κάτι να πούμε στους πολίτες, είναι ακριβώς η μετριοπάθεια, η αποχή από προσωπικές επιθέσεις και η δυνατότητα να συνυπάρχουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», είπε ο κ. Δουδωνής.

«”Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμμία δουλειά…” ο @pavpol2222 χθες στο @AtticaTV_gr προς την @mariasyrengela ο Σύριζα που “μάχεται κατά του σεξισμού” … αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … “προοδευτικός…” επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.