Την οργή του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ότι υπάρχει απόφαση με την οποία κόβονται η συνταγογράφηση και η δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας.

Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει: Είναι εντυπωσιακό ότι ο άνθρωπος αυτός έχει χρηματίσει Δήμαρχος και Υπουργός. Ποια απόφαση αλλάξαμε «κύριε» @pavpol2222 βάσει της οποίας κόψαμε την συνταγογράφηση στους Ανασφαλίστους στις Δημόσιες Δομές; Πείτε μας το ΦΕΚ. Ένα τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που διορθώθηκε σε δύο περιπτώσεις σήμερα έγινε αφορμή για αυτή την άθλια ανάρτηση! Ντροπή σου, παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων. Να μην ανησυχούν οι Ανασφάλιστοι, έχουν κανονικά πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές, όπως την έλαβαν από την πρώτη μου θητεία το 2014!

«Είσαι ψεύτης»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, μίλησε για το ίδιο θέμα και επανέλαβε τους ισχυρισμούς Πολάκη, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει τηλεοπτική παρέμβαση και να λέει «είναι ντροπή αυτό που έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Αν έχει αλλάξει κάποια απόφαση για τους ανασφάλιστους, τον προκαλώ τώρα να αναφέρει το ΦΕΚ, γιατί μια τέτοια απόφαση θέλει ΦΕΚ».

«Αν δεν έχει να μας δείξει τέτοιο ΦΕΚ, είναι απλός ψεύτης που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων. Δεν έχει αλλάξει καμία απόφαση, οι ανασφάλιστοι έχουν κανονικά πρόσβαση δωρεάν σε όλες τις δημόσιες δομές, όπως προβλέπεται από τον νόμο τον δικό μου του 2014 και έκτοτε. Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός, το ξεκίνησε ο Πολάκης γιατί στην Κέρκυρα δύο ανασφάλιστοι πήγαν να γράψουν τα φάρμακά τους και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ κόλλησε. Ενημερώθηκα αμέσως για τη βλάβη και αυτή διορθώθηκε εντός ολίγων λεπτών και ασφαλώς όλοι οι ανασφάλιστοι γράφουν κανονικά τα φάρμακά τους. Ήταν μια αστοχία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση στους ανασφάλιστους», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν, δε, ο κ. Παναγιωτόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί εκ νέου, είπε «δεν έχω να απαντήσω τίποτα, δεν μίλησα για ΦΕΚ», προκαλώντας νέα οργισμένη απάντηση του υπουργού Υγείας.

«Τότε πώς κόπηκε η πρόσβαση; Πώς μπορεί ένας υπουργός να κόψει έναν νόμο για τον οποίο απαιτείται άλλος νόμος; Είπατε ένα ψέμα στην τηλεόραση και δημιουργήσατε πανικό, δεν έχετε βάλει μυαλό και παίζετε με τον πόνο των ανθρώπων και είστε και γιατρός, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή! Παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων για να πάρεις μία ψήφο παραπάνω».

Η παρέμβαση Πολάκη: Αντί να χωθεί σε κάποια τρύπα, τόλμησε να πει αυτά που είπε

Στο Attica TV μίλησε στη συνέχεια και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε για τον υπουργό Υγείας «αντί να χωθεί σε κάποια τρύπα, τόλμησε να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα από τα Χανιά μέχρι το Διδυμότειχο, κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα ή εξετάσεις σε ανασφάλιστο. Δεν έχει πέσει κανένα σύστημα, συνειδητό είναι. Βγήκε σαν τον λερωμένο ποντικό να υποστηρίξει αυτά που είπε, μέχρι το πρωί να το πάρουν πίσω».

«Πού είναι αυτό να το πάρουμε πίσω, είστε μεγάλος ψεύτης», αντέδρασε η παριστάμενη γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα. «Δεν σας φοβόμαστε, να μιλάτε με στοιχεία, πού είναι αυτή η εγκύκλιος;», επέμεινε η κυρία Συρεγγέλα με τον Παύλο Πολάκη να μην απαντά, αλλά να συνεχίζει τις ύβρεις λέγοντας «να κάνετε αυτό που πρέπει και να το βουλώσετε».