Ο Πέτρος Κρομμύδας, ομογενής υποψήφιος για το νομαρχιακό συμβούλιο της κομητείας Nassau των ΗΠΑ, αγνοείται σχεδόν για μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με το CBS, εκτιμάται ότι ο 29χρονος Κρομμύδας μπήκε για κολύμπι στον ωκεανό, από την παραλία Long Beach, το βράδυ της 23ης Απριλίου και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Τα ρούχα του και το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν στο σημείο, ενώ το αυτοκίνητό του βρέθηκε στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Allegria, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της παραλίας. Η οικογένειά του δήλωσε ότι ο Κρομμύδας προπονούνταν για τρίαθλο.
Έρευνες από φίλους και συγγενείς στο Long Beach
Την Τρίτη, φίλοι και συγγενείς του Κρομμύδα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και ξεκίνησαν έρευνες κατά μήκος της ακτής του Long Beach, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας της κομητείας Nassau σάρωσε την περιοχή από αέρος, ακολουθώντας τα ρεύματα της θάλασσας.
Ο Άντελ Ελμπεχίρι, φίλος και πρώην δάσκαλος καράτε του Κρομμύδα, μαζί με την Μπεθ Σαπίρο, συμμετείχαν στις έρευνες.
«Ήταν μαζί μου για πέντε χρόνια. Ετοιμαζόταν για τη μαύρη ζώνη του», ανέφερε ο Ελμπεχίρι. «Γίνονται θαύματα, όπως είπα και στη μητέρα του, να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή», συμπλήρωσε.
«Ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί γνωρίζοντας ότι αυτό θα κάναμε. Θα ερχόμασταν στην παραλία να ψάξουμε και επιλέξαμε ένα από τα σημεία με παλίρροια», δήλωσε η Σαπίρο.
Αφίσες αναζήτησης του αγνοούμενου έχουν πλέον αναρτηθεί στον πεζόδρομο της παραλίας. Η οικογένεια παρακαλεί οποιονδήποτε έχει βίντεο με τον Κρομμύδα ή σχετικές πληροφορίες να καλέσει στους αριθμούς (917) 494-5787 ή (646) 996-5154.
Η Υπηρεσία Αγνοουμένων της Αστυνομίας αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Ο Πέτρος Κρομμύδας περιγράφεται ως «θαρραλέος» και ευφυής
Ο Κρομμύδας, κάτοικος Baldwin, είναι υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Nassau. Είχε εντατική προεκλογική δραστηριότητα, μιλώντας σε ομάδες πολιτών και προωθώντας τις θέσεις του. Ο Επίτροπος Εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος της κομητείας Nassau τον χαρακτήρισε «ευφυή».
«Ήταν στον τομέα των οικονομικών. Θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε, κι όμως επιλέγει να προσφέρει, στα 29 του. Αυτή η αποστολή είναι θαρραλέα», δήλωσε ο Τζέιμς Σόιερμαν, επίτροπος του Δημοκρατικού Κόμματος της κομητείας Nassau.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος του Nassau, Τζέι Τζέικομπς, ανέφερε:
«Είμαστε συντετριμμένοι από την εξαφάνιση του Πέτρου Κρομμύδα. Ο Πέτρος είναι ένας λαμπρός, αποφασιστικός νέος άνθρωπος, που υπήρξε ισχυρή φωνή για τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος. Χαίρει του σεβασμού της κοινότητας και εκπροσωπεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η επόμενη γενιά ηγετών. Κρατάμε τον Πέτρο και την οικογένειά του στις προσευχές μας και παραμένουμε αισιόδοξοι για την ασφαλή του επιστροφή».
Οι προκριματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουνίου.