Δεν είναι τυχαίο που οι διατροφολόγοι αναφέρουμε διαρκώς τα πολλά και συχνά σνακ, αφού αυτά τα μικρά, ενδιάμεσα γεύματα παίζουν κομβικό ρόλο στον μεταβολικό ρυθμό και την αποθήκευση στοχευμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μπορούμε να τα παρασκευάσουμε με ελάχιστα υλικά, πολύ γρήγορα και παράλληλα να είναι θρεπτικά και νόστιμα.
Υλικά (12 τεμάχια)
- 3 ώριμες μπανάνες
- 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Προαιρετικά: σταγόνες κουβερτούρας με στέβια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Λιώνουμε τις μπανάνες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Βήμα 2: Σε ένα μπολ, βάζουμε τις μπανάνες, το κακάο και το φυστικοβούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου έχουμε ένα ομογενές μείγμα.
- Βήμα 3: Πλάθουμε 12 μπισκότα. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρα με στέβια πάνω από κάθε μπισκότο.
- Βήμα 4: Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα, για 15’.
Διατροφική αξία ανά μπισκότο
- Ενέργεια: 85 kcal
- Υδατάνθρακες: 9,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2,9 γρ.
- Λιπαρά: 4,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI