Αν ψάχνεις ένα τρόπο να εκφράσεις την αγάπη σου, κάντο με την τέχνη. Αυτό σκέφτηκε ο Αλεξάντερ Εσγκέρα, ένας Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης που κάλεσε ζευγάρια να «δημιουργήσουν» στον καμβά του, καλύπτοντας τα σώματά τους με μπογιά και αφήνοντας τις παρορμήσεις τους να μιλήσουν.

Ο καλλιτέχνης αφήνει τα ζευγάρια να περάσουν την ώρα μόνα τους στο εργαστήριό του, με χαμηλό φωτισμό, κεριά και ακόμα κι έναν… θερμαινόμενο καμβά.

«Η αγάπη είναι μία δημιουργική δύναμη» λέει ο 30χρονος Εσγκέρα που «κατέβασε» την ιδέα αυτή έπειτα από μία νύχτα πάθους. «Ξύπνησα το πρωί και το δωμάτιό μου, που συνήθως είναι τακτοποιημένο, ήταν ανάστατο», είπε στη New York Daily News. «Ήθελα να αιχμαλωτίσω καλλιτεχνικά τις στιγμές αυτές μέσω της σεξουαλικής πράξης που τα σώματά μας αλληλεπιδρούσαν και επηρέαζαν και το χώρο γύρω τους χωρίς να αρχίσει αυτή η συζήτηση περί πορνό».

Περίπου πενήντα ζευγάρια έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ του. Καλύπτουν τα σώματά τους με μη τοξική μπογιά και στήνουν τον καμβά στο πάτωμα. «Τους λέω να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να κάνουν έρωτα όπως πάντα», τονίζει ο Εσγκέρα.

«Το σεξ είναι ένας μεγάλος εξισωτής», προσθέτει, «βλέπεις αυτούς τους πίνακες και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν το ζευγάρι ήταν ομόφυλο ή ετερόφυλο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παντρεμένοι ή παράνομοι εραστές».

Το πρότζεκτ έγινε τόσο δημοφιλές που εξελίχθηκε σε… business. Τώρα λοιπόν πουλά το πακέτο «Αγάπη και χρώμα» όπου τα ζευγάρια μπορούν να «δημιουργήσουν» σε πολυτελή ξενοδοχεία με τιμές από 2.500 δολάρια.