Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ κατάφερε πέρυσι να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως φέτος θα αρκεστεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποτυγχάνοντας να πετύχει οποιονδήποτε στόχο στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Λουίς Σουάρες, όπως αποδείχθηκε, έκανε την καλύτερη επιλογή φεύγοντας από τους «κόκκινους» το περασμένο καλοκαίρι, αφού «κόλλησε» με τους Νεϊμάρ και Μέσι, έκανε… παπάδες και έφτασε να πανηγυρίζει πλέον το τρεμπλ.

Ο Ουρουγουανός έγινε ο 6ος ποδοσφαιριστής που από το 2009 και μετά φεύγει από τη Λίβερπουλ και καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης!

Χαβιέ Μασεράνο: Έφυγε το 2010, το πήρε το 2011 και το 2015

Ο Αργεντινός έμεινε τρία χρόνια στη Λίβερπουλ προτού το 2010 αποχωρήσει για τη Μπαρτσελόνα έναντι περίπου 23 εκατ.ευρώ. Πήρε το ευρωπαϊκό αμέσως στο «Γουέμπλεϊ» το 2011, ενώ φυσικά ήταν μαζί με τον Σουάρες και στο φετινό, 5ο συνολικά της Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο. Έχει πανηγυρίσει επίσης τρία πρωταθλήματα στην Πριμέρα Ντιβισιόν και δύο Κύπελλα.

Τσάμπι Αλόνσο: Έφυγε το 2009, το πήρε το 2014

Μαέστρος στη μεσαία γραμμή, έμεινε πέντε χρόνια στη Λίβερπουλ προτού κουνήσει μαντήλι το 2009 και μετακομίσει στη Μαδρίτη. Ήταν μέλος της ομάδας που το 2005 έκανε την επική ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη, κατακτώντας το ευρωπαϊκό, όμως, πήρε μετάλλιο και το 2014, στον τελικό της Λισαβόνας! Μπορεί να μην έπαιξε και να είδε το παιχνίδι της Ρεάλ με την Ατλέτικο από τα επίσημα, όμως, ακόμα και με το… κοστούμι, δεν δίστασε να πηδήξει από την εξέδρα και να μπει στο γήπεδο να πανηγυρίσει!

Αλβάρο Αρμπελόα: Έφυγε το 2009, το πήρε το 2014

Ακόμα ένας που με τη Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το 10ο ευρωπαϊκό του συλλόγου πριν από έναν χρόνο. Έκανε τη διαδρομή προς την ισπανική πρωτεύουσα λίγες μέρες πριν από τον Τσάμπι Αλόνσο, το 2009 και έμεινε στον πάγκο στον τελικό του 2014. Μετάλλιο πήρε πάντως, αφού είχε συμπληρώσει τέσσερις συμμετοχές στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Φερνάντο Τόρες: Έφυγε το 2011, το πήρε το 2012

Αν και ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και κανείς στην Τσέλσι θέλει να θυμάται το πέρασμά του από τους «μπλε» του Λονδίνου, ο «El Ninho» είχε οδηγήσει την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον μεγάλο τελικό του Μονάχου, το 2012, σκοράροντας στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού ημιτελικού με τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ωστόσο, σκόραρε 81 φορές σε 142 παιχνίδια και θεωρείται ανάμεσα στους σημαντικούς παίκτες που πέρασαν από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Ραούλ Μεϊρέλες: Έφυγε το 2011, το πήρε το 2012

Μόλις μια χρονιά έμεινε στη Λίβερπουλ και δεν πρόλαβε ν’ αγαπηθεί από τον κόσμο, όμως, με την Τσέλσι, μετακομίζοντας στο Λονδίνο στην τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2011, έκανε πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο. Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ δίχως να δώσει το «παρών» στον μεγάλο τελικό λόγω τιμωρίας. Συμπαίκτης με τον Φερνάντο Τόρες στους νυν Πρωταθλητές Αγγλίας, έφυγαν μαζί και πήραν μαζί το ευρωπαϊκό.

Πηγή: gazzetta.gr