Απογοήτευση και οργή συνθέτουν το σκηνικό στις τάξεις της ΑΕΚ την επομένη της ήττας από τον Πανθρακικό. Οι «κιτρινόμαυροι» αναγνωρίζουν πως η εικόνα της ομάδας στην Κομοτηνή ήταν κατώτερη των περιστάσεων, αλλά δεν παραβλέπουν το ρόλο της διαιτησίας κάνοντας λόγο για καταδικαστικές αποφάσεις από τον διαιτητή Ζαχαριάδη.

Η «Ένωση» σε ένα κρίσιμο ματς δεν στάθηκε στο ύψος της. Ήταν ακίνδυνη και δίχως ιδέες επιθετικά απειλώντας μόνο με δύο μακρινά σουτ του Φούντα, αλλά παράλληλα και ευάλωτη αμυντικά επιτρέποντας στους γηπεδούχους να απειλήσουν πολλές φορές την εστία της. Παράλληλα οι παίκτες της δεν είχαν το πάθος που θα απαιτείτο σε ένα ματς τέτοιας σημασίας.

Δίχως να παραγνωρίζουν τις ευθύνες τους για την ήττα στην Κομοτηνή, οι «κιτρινόμαυροι» είναι οργισμένοι με τη διαιτησία. Διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Παυλή, οφσάιντ του Παπαδόπουλου στη φάση του γκολ του Πανθρακικού, αλλά και συνεχή φάουλ που δεν επέτρεπαν στην ομάδα να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή. Η καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι η δεύτερη που εκδίδει για τη διαιτησία μετά από εκείνη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πέρα από ευθύνες, αγωνιστικές και μη, η ουσία είναι ότι η ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής βρήκε την ΑΕΚ και πάλι τελευταία, αυτή τη φορά μόνη της και χωρίς συγκατοίκους. Και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να ξεκολλήσει από τον πάτο.

Και μέσα σε όλα… Κύπελλο

Το ματς της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (17:15) είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ΑΕΚ για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο πρωταθλήματος στη λιγότερο κακή δυνατή θέση. Μέχρι τότε, ωστόσο, υπάρχει… Κύπελλο. Την Πέμπτη η «Ένωση» αντιμετωπίζει στο «Ανθή Καραγιάννη» την Καβάλα, στον πρώτο αγώνα για τους «32» του θεσμού. Η αποστολή της ΑΕΚ διανυκτέρευσε χθες στην Αλεξανδρούπολη και το πρωί επιστρέφει στην Αθήνα όπου θα γίνει προπόνηση.

Ασφαλώς το πρωτάθλημα και η μάχη παραμονής που δίνει η ΑΕΚ αποτελεί προτεραιότητα, αλλά η ιστορία της ομάδας επιτάσσει μία αξιοπρεπή πορεία και στο Κύπελλο. Άλλωστε αν υπάρχει ένας… δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης από την επόμενη σεζόν, αυτός είναι μέσω του Κυπέλλου. Ο Έβαλντ Λίνεν αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, τόσο για να φρεσκάρει την ομάδα, όσο και για να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες. Διαθέσιμος θα είναι και πάλι ο Βαλεντίνος Βλάχος που ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όχι όμως και ο Παναγιώτης Λαγός που είναι ακόμη ανέτοιμος. Απών από το ματς της Κυριακής θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Ξενοφώντας Φέτσης.

Πηγή: sport-fm.gr