«Παίρνω και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά», τραγουδούσε κάποτε η Δέσποινα Βανδή και δανειζόμαστε τον στίχο για να σας πούμε ότι αυτό ισχύει και στις διακοπές. Μπορείτε να κάνετε σόλο ταξίδι και να τα περάσετε μια χαρά και μόνοι σας.

Αρχικά, να πούμε πως δεν είναι ταμπού να ταξιδεύει κάποιος/α μόνος/η. Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν -έστω για λίγες ημέρες- να πάνε σε ένα ήσυχο μέρος μόνοι τους, να μην κάνουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν, απολαμβάνοντας το μέρος, αλλά και τη μοναξιά τους.

Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε, φέτος, σόλο διακοπές και ψάχνετε το ιδανικό μέρος, σας έχουμε παρακάτω τα τρία καλύτερα που θα σας ενθουσιάσουν και στο τέλος θα θέλετε να μείνετε και άλλο.

Ψέριμος

Ψέριμος

«Φωλιασμένη» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στην Κω, την Κάλυμνο, αλλά και τις ακτές της Τουρκίας, η Ψέριμος είναι το μέρος όπου θα ανακαλύψεις τι σημαίνει πραγματικά «χαλαρώνω στις διακοπές μου». Διαθέτει έναν και μοναδικό οικισμό, ένα λιμάνι, ένα παντοπωλείο και έναν δρόμο, ενώ τα πάντα εδώ είναι γραφικά και παραδοσιακά και αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την εσχατιά των Δωδεκανήσων.

Ψέριμος

Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου, αφού είναι όλα τόσο κοντά μεταξύ τους, που τα γυρίζεις με τα πόδια.Ακόμα και στις παραλίες πηγαίνεις με τα πόδια. Η πιο κοντινή είναι τα Αυλάκια μπροστά από τον οικισμό αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις υπόλοιπες που είναι πανέμορφες, όπως η Παναγιά η Γραφιώτισσα, το Βαθύ, η Ρούσσα, η Γλίστρα, κ.ά. Στα ανατολικά και βόρεια του νησιού υπάρχουν ναυάγια πλοίων που είναι τέλεια μέρη για εξερεύνηση για όσους φυσικά κάνουν καταδύσεις.

Λειψοί

Λειψοί

«Όμορφους ξένους» αποκάλεσε τους Λειψούς η Le Figaro στον κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024. Και δικαιολογημένα, γιατί μπορεί το νησί να μην είναι στους top προορισμούς για διακοπές, όμως, αξίζει να το βάλει κάποιος στο πρόγραμμά του. Η χώρα είναι μικρή και πανέμορφη, ενώ στο λιμάνι είναι συγκεντρωμένες οι ταβέρνες, τα καφέ και τα καταστήματα.

Λειψοί

Οι παραλίες είναι υπέροχες και δεν είναι οργανωμένες. Θα φτάσετε σε αυτές είτε με τα πόδια είτε με καΐκια τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι με προορισμό τα γύρω νησάκια και τις πανέμορφες παραλίες. Στους Λειψούς πηγαίνεις χωρίς το αυτοκίνητό σου και το μόνο που βάζεις στη βαλίτσα σου, είναι το μαγιό, η πετσέτα και ένα βιβλίο. Γιατί, εδώ θα καταλάβεις πως τα ωραία κρύβονται στα απλά.

Σίκινος

Σίκινος

Το νησί που «αντιστέκεται ακόμη στη μαζική εισβολή του τουρισμού τόσο για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του νησιού, την προστασία της φύσης και των ανθρώπων του από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, όσο και για την ενθάρρυνση του εναλλακτικού τουρισμού», αναφέρει η ιστοσελίδα του δήμου.

Σίκινος

Η Σίκινος βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και είναι από τους ιδναικούς προορισμούς για σόλο διακοπές. Η Χώρα της «μοιράζεται» σε δύο γειτονιές, σε αντικριστές βουνοπλαγιές, το Κάστρο και το Χωριό. Το Κάστρο είναι οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα, με κάτασπρα σπιτάκια και φροντισμένες αυλές. Οι παραλίες του νησιού δεν είναι πολλές, αλλά είναι καθαρές και υπέροχες.