Μαρίνα Βερνίκου: Οι διπλοί εορτασμοί στη Μύκονο

Δείπνο με την οικογένεια και λίγους αλλά ξεχωριστούς φίλους περιλάμβανε το πρόγραμμα της επιχειρηματία Μαρίνας Βερνίκου, την ημέρα της ονομαστικής της εορτής, πριν από λίγες μέρες, στο la petite maison στη Μύκονο. Ο εορτασμός ωστόσο ήταν διπλός, μιας και η οικογένεια της Μαρίνας Βερνίκου και του συζύγου της, Μίλτου Καμπουρίδη, γιόρτασε ταυτόχρονα και την αποφοίτηση της κόρης τους Ντεμήλιας από το Κολέγιο Αθηνών. Όπως μάλιστα μάθαμε, η κόρη του επιχειρηματικού ζεύγους ήδη ετοιμάζεται για τη συνέχιση των σπουδών της στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Εκεί από ό,τι μάθαμε θα εντρυφήσει στο business psychology! Όσο για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών διακοπών της οικογένειας; Περιλαμβάνει κάποιες ακόμα ημέρες στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, και μετά θα βάλουν πλώρη αυστηρά οικογενειακά, όπως έμαθα, για το Ιόνιο και τα νησιά του. Άλλωστε ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς και παραγωγικός για τη Μαρίνα Βερνίκου, που μεταξύ άλλων ετοιμάζει καινούργια σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ, που θα είναι επηρεασμένα από τις ελληνικές θάλασσες. Ταυτόχρονα δεν φαίνεται να αφήνει πίσω της και τη φωτογραφία με την οποία έχει καταπιαστεί εδώ και πολλά χρόνια με αξιόλογες δουλειές, τόσο σε επίπεδο ατομικό όσο και σε ομαδικές εκθέσεις και με αιχμή του δόρατος τα υπέροχα λευκώματα που αναδεικνύουν την Ελλάδα και έχουν φθάσει σε αριθμό τα επτά!

Διθυράμβους από τον Ντένις Κλαρκ, νικητή του φετινού Legend Tour για το Costa Navarino Golf

Μπορεί το Costa Navarino να προβάλλεται περισσότερο όταν φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της διεθνούς showbiz, όμως το jet set φέτος το επέλεξε και για έναν άλλο λόγο, αυτόν του Legends Tour που πραγματοποιήθηκε εκεί και πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα golf που διαθέτει. Ύστερα από δεκαετίες ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά γκολφ φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και συγκέντρωσε όλους τους λάτρεις του γκολφ από Ευρώπη και Αμερική. Ο αμερικανός νικητής, Ντένις Κλαρκ, σε συνέντευξή του μάλιστα στον ξένο τύπο δήλωσε μεταξύ άλλων για τη διοργάνωση αλλά και για τις εγκαταστάσεις: «Αυτό το τουρνουά στο Costa Navarino Golf ήταν το καλύτερο που έχω δει εδώ και 8 χρόνια που παίζω στο Tour». Και φυσικά δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο στο άθλημα! Ο Ντένις Κλαρκ έχει παίξει PGA και Nationwide από το 1990 μέχρι το 2000 και τώρα παίζει στο European Senior’s tour. Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πολλές οικογένειες από αυτές που ονομάζουμε old money της Ευρώπης βρέθηκαν τον Ιούνιο στο Costa Navarino, για να δουν τον Ντένις Κλαρκ να κερδίζει στα σημεία.

Το πρώτο φιλανθρωπικό διήμερο από το «Lifeline» για ενίσχυση των νοσοκομείων Παίδων σε Ελλάδα και Σερβία

Ένα φιλανθρωπικό διήμερο, το πρώτο που παρουσιάζεται στη χώρα μας, θα διοργανώσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Lifeline Hellas» τον προσεχή Οκτώβριο, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα Κρατικά Νοσοκομεία Παίδων σε Ελλάδα και Σερβία. Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει, welcome cocktail reception και ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι, στο Βελιγράδι, επίσημο δείπνο και ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι, στα οποία θα είναι οικοδεσπότες οι ΑΒΥ πρίγκιπας Αλέξανδρος και πριγκίπισσα Αικατερίνη. Να θυμίσουμε εδώ πως η συνεισφορά του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το «Lifeline Hellas» έχει προσφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ ιατρικό εξοπλισμό στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Την περίοδο της πανδημίας ενίσχυσε το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο με εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ. Το 2022 ολοκλήρωσε την επέκταση της πτέρυγας της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Μ.Ε.Ν.Ν.) στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», δημιουργώντας έξι νέες θέσεις νοσηλείας. Επίσης, προσφέρθηκαν στη Μ.Ε.Ν.Ν. επτά θερμοκοιτίδες και οκτώ μόνιτορς. Ακόμη, παραδόθηκαν δέκα θερμοκοιτίδες και δυο νεογνικοί αναπνευστήρες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το success story ενός έλληνα οινολόγου που φθάνει μέχρι το Mayfair Bacchanalia του Λονδίνου

Ο Φαίδων Δερνίκος έχει ιδιαίτερη αγάπη στη σαμπάνια, τον αφρώδη οίνο και δεν χάνει ευκαιρία να την απολαμβάνει! Όπως τώρα που κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από βοηθός να γίνει head somelier στο ακριβότερο ρεστοράν του Λονδίνου, στο αριστοκρατικό Mayfair Bacchanalia! Με σπουδές στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, αποφοίτησε και ξεκίνησε να εργάζεται στην εστίαση. Ξεκίνησε από το Scala Vinoteca και αργότερα στο εμβληματικό εστιατόριο Funky Gourmet με 2 αστέρια μισελέν. Αναζητώντας νέες εμπειρίες βρέθηκε στο Λονδίνο και στο 67 Pall Mall, ένα private wine club, όπου μέλη από όλο τον κόσμο πληρώνουν ετήσια συνδρομή, ώστε να απολαμβάνουν εξαιρετικά masterclasses καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από την αφρόκρεμα της οινικής σκηνής παγκοσμίως. Μετά από δυόμισι χρόνια και όταν άνοιξε το ακριβότερο εστιατόριο στο Λονδίνο, το αριστοκρατικό Mayfair Bacchanalia, βρέθηκε εκεί. Η αγάπη του για το κρασί τον έχρισε head somelier του εμβληματικού ρεστοράν. Η δουλειά του ωστόσο απαιτεί γνώση, εμπειρία και πολύ διάβασμα καθημερινά για το κρασί, όπως και άπειρες ώρες γευσιγνωσίας και δοκιμές, κάτι στο οποίο αρέσκεται. Ένα ακόμα νέο επιτυχημένο ελληνικό success story μόλις έχει ξεκινήσει!

Ο επιχειρηματίας με τη μεγαλύτερη συλλογή των Playmobil στην Ελλάδα

Θα παραμείνω στον χώρο της εστίασης και θα σας μιλήσω για έναν επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από την La Pasteria στο The Mall Athens. Τον Βασίλη Μπελούκα που θεωρείται ως ο νούμερο ένα συλλέκτης στην Ελλάδα των εμβληματικών playmobil! Έχοντας στη διάθεσή του μια κολεξιόν των θρυλικών playmobil που ξεκινά τουλάχιστον μια τριακονταετία πρωτύτερα και που σήμερα μπορεί να κοντραριστεί άνετα με οποιονδήποτε άλλο συλλέκτη σε Ευρώπη και Αμερική. Ο επιχειρηματίας διαθέτει σπάνιους κωδικούς, ενώ κάθε φορά τόσο στα επαγγελματικά ταξίδια του, αλλά και σε ταξίδια αναψυχής σε όλο τον κόσμο, φροντίζει να βρίσκει ιδιαίτερα σπάνιους κωδικούς, αλλά και κωδικούς που κυκλοφόρησαν αυστηρά και μόνο σε κάποιες χώρες, και να τους προσθέτει στη συλλογή του. Ταυτόχρονα η ενασχόλησή του με αυτό το αντικείμενο τον έχει κάνει να αναγνωρίζει σπάνιους κωδικούς των θρυλικών playmobil που όλοι παίξαμε κάποτε, αλλά και να γνωρίζει την ιστορία πίσω από μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια του οίκου!