Γεννητούρια στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένας ιδιαίτερα τρυφερός άνθρωπος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, με εμφανή προτίμηση στις γάτες, έχει προσφέρει άσυλο στους κήπους του Μεγάρου σε περισσότερα από δέκα γατιά. Εκτός φυσικά από την Καλυψώ από την Κάρπαθο που μπορεί ανενόχλητη να κινείται και στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου. «Πάντα είχαμε γατιά», έχει δηλώσει η κ. Σακελλαροπούλου, ενώ έχει υπογραμμίσει πως «φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες!». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει εντολή, ώστε οι γάτες που απολαμβάνουν τη θαλπωρή του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου να είναι στειρωμένες, ενώ ταυτόχρονα τα φιλοζωικά της αισθήματα τα έχει περάσει και στις υπαλλήλους της Προεδρίας που έχουν αναλάβει το καθημερινό τους συσσίτιο. Ωστόσο, μια από τις γάτες αυτές που παρέμεινε αστείρωτη αυτή την εποχή γέννησε και ο αριθμός των γατιών μεγάλωσε κατά πολύ φθάνοντας συνολικά τα δεκαπέντε. Αν και η Πρόεδρος είχε κατά το παρελθόν δηλώσει πως δεν θα είχε ζώα στο Προεδρικό Μέγαρο για λόγους τάξης και αρχής, φαίνεται πως δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεση της αυτή, αναφέροντας μάλιστα κάπου πως οι άνθρωποι των γραμμάτων και ιδίως οι συγγραφείς αποζητούν πάντα τη συντροφιά ενός συμπαθούς αιλουροειδούς. Όσο για τη λεχώνα γάτα; Αυτή, όπως έμαθα, θα απολαύσει τη χαρά της μητρότητας και κατόπιν θα στειρωθεί, όπως έχει συμβεί και με τις υπόλοιπες. Όσο για τα γατάκια, αφού αναπτυχθούν δίπλα στη μητέρα τους και μετά τον απογαλακτισμό τους, θα δοθούν σε υπεύθυνες οικογένειες, για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.

Ο αρχιτέκτονας των θρυλικών ξενοδοχείων «Αμαλία» έκλεισε τα 100

Έναν αιώνα ζωής έκλεισε πριν από λίγες μέρες ο αρχιτέκτονας, Νίκος Βαλσαμάκης, που είναι υπεύθυνος για τη «γραμμή» των θρυλικών ξενοδοχείων «Αμαλία» στους Δελφούς, την Ολυμπία, το Ναύπλιο αλλά και στην Καλαμπάκα που θεωρούνται το «αντίπαλο δέος» των ξενοδοχείων «Ξενία». Ο πατέρας της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, που τα σχέδιά του από το 1960 σηματοδότησαν τη φάση του εκσυγχρονισμού και τη στροφή στα κτίρια της Αθήνας προς τη διεθνή μοντέρνα μεταπολεμική αρχιτεκτονική, έχει βάλει την υπογραφή του μεταξύ άλλων στο κτίριο της Διοίκησης της Alpha Bank στην οδό Σταδίου, στο Λάτσειο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στο Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, ενώ η κατοικία του στη Φιλοθέη, όπου και γιόρτασε όπως έμαθα τα γενέθλιά του, θεωρείται ο προάγγελος της μοντέρνας γραμμής στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Θερμές ευχές και από εμάς!

Γραμμή για Μύκονο

Μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για σχεδιαστικές γραμμές και νέες τεχνολογίες πάνω στις κατασκευές, πριν από μια εβδομάδα περίπου, αλλά και με βραβεύσεις στα International Design and Innovation Awards με το ναυπηγείο της Bagglietto Yachts αλλά και με πολύ προσωπική εργασία σε νέα υπερπολυτελή yachts για πελάτες του εξωτερικού, ήρθε η ώρα για τον Γιώργο Βαφειάδη να απολαύσει τις διακοπές του στην εξοχική κατοικία που διαθέτει στο νησί των Ανέμων, τη Μύκονο. Αν και ο ίδιος θα παραμένει στα τηλέφωνα, καθώς τα project νέων πολυτελών σκαφών δεν μπορούν να περιμένουν και δεν γνωρίζουν από διακοπές, τα ρολά στα Studio Vafiadis θα κατέβουν στα τέλη της εβδομάδας που ξεκινά, προκειμένου ο σχεδιαστής μαζί με την οικογένειά του να απολαύσουν κάποιες ημέρες ανάπαυλας και να «φορτώσουν» μπαταρίες. Και μπορεί ένα εξοχικό σπίτι να αποτελεί δέσμευση, ακόμα και στη Μύκονο, όπως έχει εκμυστηρευθεί σε φίλους του ο καταξιωμένος παγκοσμίως designer σκαφών, ωστόσο είναι μια κατοικία που υπεραγάπα και ο γιος του, Στέφανος, οπότε και το πλάνο των διακοπών δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει!

Θεοδώρα Λιβανού: Πίσω στα βασικά

Στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και στα γήπεδα εκγύμνασης επέστρεψε η κόρη του μεγιστάνα Πήτερ Λιβανού, Θεοδώρα, μαζί με όλα της τα άλογα, ύστερα από ολιγοήμερες διακοπές και χαλάρωση. Έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, Λάρα, ετοιμάζεται για τους επόμενους αγώνες και τα ευρωπαϊκά Grand Prix στα οποία είναι να συμμετάσχει, κάτι όμως που απαιτεί την τέλεια συνεργασία με το κάθε άλογό της ξεχωριστά. Η ίδια παρά τους τραυματισμούς της αλλά και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, δηλώνει έτοιμη να προσθέσει νέους τίτλους και μετάλλια στην κατοχή της. Είναι άλλωστε κάτι που της άρεσε από πολύ μικρή και που εγκαίρως το διέκριναν και οι δυο της γονείς, που όχι μόνο την ενθάρρυναν, αλλά και φρόντισαν να αποκτήσει τους ανάλογους ίππους, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Η ίδια μάλιστα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της σε περιοδικό του εξωτερικού είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Με έχουν μάθει να έχω πάντα έναν στόχο στον οποίο να επικεντρώνομαι και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε όλα τα στάδια και βοηθάει αν κάποιος έχει και τύχη στην πορεία. Φυσικά, όπως όλοι οι αναβάτες, είχα τις δυσκολίες μου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων και σίγουρα δεν ήταν πάντα εύκολος δρόμος. Όμως παραμένω προσγειωμένη και εργάζομαι καθημερινά στις προκλήσεις που μου παρουσιάζονται».

Η βιογραφία της Σαχμπανού: Φαράχ Ντιμπά

Η τέως αυτοκράτειρα Farah της Περσίας είναι από τις πιο αξιόλογες προσωπικότητες της εποχής μας και υπήρξε στενή φίλη της αείμνηστης Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Μάλιστα είχε συνδράμει και αυτή στο έργο της «Ελπίδας». Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στη Γαλλία το πρώτο της αυτοβιογραφικό βιβλίο-λεύκωμα. Ένα βιβλίο αναμνήσεων, όπως η ίδια το ονόμασε, που εκδόθηκε χάρη στη βοήθεια του επί χρόνια πολύ καλού της φίλου, Φρεντερίκ Μιτεράν, της γνωστής οικογένειας πολιτικών της Γαλλίας, ο οποίος απεβίωσε πριν από λίγους μήνες, χωρίς να το δει να παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό. Η Σαχμπανού, όπως χαϊδευτικά αποκαλούν οι Πέρσες τη Φαράχ Ντιμπά, μέσα σε αυτό το βιβλίο ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται τις μεγάλες στιγμές και τις ανατροπές της βασιλείας του Σάχη του Ιράν, Μοχάμεντ Ρέζα, του οποίου έγινε σύζυγος το 1959. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει και ένα απόσπασμα για την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδος, με την οποία τόσο ο Σάχης όσο και η ίδια είχαν μια πολύ παλιά φιλία. Μάλιστα η τέως αυτοκράτειρα του Ιράν παρέστη και στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προκειμένου να τον τιμήσει.