Αν το σπίτι σας αποτελείται από δύο ή περισσότερους ορόφους, τότε το πιο πιθανό είναι να διαθέτει εσωτερική σκάλα. Αν η σκάλα αυτή δεν είναι ελικοειδής αλλά ευθεία, τότε η κατοικία σας διαθέτει έναν έξτρα διαθέσιμο χώρο, ο οποίος ίσως παραμένει ανεκμετάλλευτος. Η σκάλα λειτουργεί ως μία νοητή σκεπή, κάτω από την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο cozy γωνιά του σπιτιού, γλιτώνοντας πολύτιμο χώρο από άλλα σημεία της κατοικίας σου.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από τη σκάλα

Δημιουργώντας ένα bar & snack station

Ο πιο εύκολος τρόπος να «γεμίσετε» τον χώρο της σκάλας σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας είναι να δημιουργήσετε εύκολα ένα μίνι μπαρ. Η ιδέα αυτή θα ταιριάξει τέλεια στον χώρο, ειδικά αν η σκάλα βρίσκεται δίπλα στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Με μερικά ράφια ή ένα έπιπλο μπαρ, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας ποτά και σνακς και να τα έχετε έτοιμα για κατανάλωση.

Χρησιμοποιώντας τον χώρο ως ντουλάπα

Φυσικά, άλλος ένας αγαπημένος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον χώρο κάτω από τη σκάλα σας είναι να τον μετατρέψετε σε μία ντουλάπα κλειστή ή ανοιχτή, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αν η σκάλα βρίσκεται κοντά στην είσοδο του σπιτιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος εισόδου, το σημείο δηλαδή που θα αφήνετε το παλτό, τα παπούτσια, την τσάντα, την ομπρέλα και όλα τα απαραίτητα μόλις μπείτε στο σπίτι.

Αξιοποιώντας τον χώρο ως βιβλιοθήκη και γραφείο

Τι καλύτερο από το να γεμίσετε τον awkward κενό χώρο κάτω από τη σκάλα και ταυτόχρονα να τον κάνετε λειτουργικό χρησιμοποιώντας τον ως ένα γραφείο. Πέρα από το ότι θα εντυπωσιάσετε όποιον μπαίνει στο σπίτι, θα εξοικονομήσετε ζωτικό χώρο από κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού που σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε ως γραφείο, ίσως και ολόκληρο δωμάτιο.

Μετατρέποντας το σημείο σε μία φωλιά για το κατοικίδιό σας

Ο πιο γλυκός τρόπος για να γεμίσετε τον χώρο κάτω από τη σκάλα σας αν έχετε κατοικίδιο, είναι να τον μετατρέψετε σε μία cozy φωλίτσα. Είναι σίγουρο ότι ο σκύλος ή η γάτα σας θα λατρέψουν τον νέο χώρο ανάπαυσης στο σπίτι, αφού αυτός θα λειτουργήσει ως ένα σημείο όπου μπορούν να απομακρυνθούν από τα βλέμματα όταν το έχουν ανάγκη, θα ανακτήσουν την ενέργειά τους και θα βρίσκονται ταυτόχρονα κοντά σας.