Ένα βίντεο με απόκοσμα πλάνα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, με ένα σμήνος από λιβελούλες να εισβάλλει σε παραλία του Ρόουντ Άιλαντ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι λιβελούλες εμφανίστηκαν στην παραλία Misquamicut στο Westerly το Σάββατο (27/07), όταν ένα σύννεφο από έντομα άρχισε να δημιουργεί ένα τρομακτικό βουητό, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους σε ομπρέλες, καρέκλες, και τρομοκρατώντας τους λουόμενους.

Μερικοί από τους παρευρισκόμενους κυνηγούσαν τα έντομα, ενώ άλλοι πήραν τα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν.

Άλλοι παρέμειναν και γελούσαν με την απίστευτη σκηνή.

Ένας λουόμενος, ο Richard Sontag, χαρακτήρισε το περιστατικό «εισβολή».

Τα σμήνη λιβελούλων τείνουν να σχηματίζονται όταν τα έντομα είτε αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε όταν τα μικρότερα έντομα με τα οποία τρέφονται πετούν στον αέρα εξαιτίας καιρικών διαταραχών ή ανθρώπινης δραστηριότητας, σύμφωνα με το WBUR.

Όπως αναφέρει η nypost, τα σμήνη από το συγκεκριμένο έντομο αποτελούνται από δισεκατομμύρια λιβελούλες και ο πληθυσμός τους μπορεί να είναι τόσο μεγάλος, ώστε τα συστήματα ραντάρ να μπορούν να τις ανιχνεύουν.

Οι λιβελούλες τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με κουνούπια και διάφορες μύγες, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι θηρεύουν μικρότερα θηλαστικά όπως τα κολίβρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.